Bianca Perie: ''Îmi doresc să iau medalie şi la CE, şi la JO''

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atleta Bianca Perie, prima în topul SCM Bacău
Atleta Bianca Perie, prima în topul SCM Bacău

În cadrul unei festivităţi organizate la Casa Fotbalului, Federaţia Română de Atletism (FRA) a premiat cei mai valoroşi performeri ai săi din 2011. În prim-plan s-a aflat Bianca Perie, care tocmai câştigase zilele trecute Campionatul Naţional de aruncări pe timp de iarnă. Ea s-a impus la aruncarea ciocanului, iar la disc a avut o evoluţie bună, doar faptul că a depăşit împiedicând-o să ia medalie.

La finalul premierii celor mai buni atleţi din anul 2011, eveniment organizat de Federaţia română de atletism, miercuri, la Casa Fotbalului, înaintea Adunării Generale anuale, cel mai bun atlet al anului trecut, Bianca Perie (aruncarea ciocanului), singura cvadruplă campioană mondială de juniori din atletism, clasată anul trecut pe un excelent loc 6, cu 72,04 m, la CM de seniori de la Daegu (Coreea de Sud) şi calificată deja la JO de la Londra, a declarat că este în grafic cu pregătirea şi că vrea să urce pe podium atât la Europenele de la Helsinki, cât şi la JO.

'Sunt în grafic cu pregătirea. Vreau să urc pe podium atât la Europenele de la Helsinki, dar şi la Jocurile Olimpice, deşi acolo obiectivul este calificarea în finală. Sunt sănătoasă, nu am probleme şi aştept să sărbătoresc Paştele, ca orice român. Voi mânca bine, deşi nu îmi place decât carnea de pasăre, pentru că mai am de pus vreo 2-3 kg. Am pus deja 5 kg în ultima vreme, dar mai este nevoie, pentru ca să am mai multă forţă în aruncare'', a declarat Bianca Perie în exclusivitate pentru Agerpres.

La rândul său, triplusaltistul Marian Oprea, atletul român cu cel mai bun rezultat din istorie (argint la JO-2004 de la Atena), s-a concentrat în 2012 pe competiţiile în aer liber, în primul rând concursul nr. 1, JO de la Londra.
''Acum mă pregătesc în ţară, o să stau prin Bucureşti şi în cantonament. Suntem în an olimpic şi se aşteaptă rezultate maxime. Este destul de dificil, vin Europenele, apoi Jocurile Olimpice de la Londra. Pentru asta mă antrenez. Anul ăsta prefer să mă concentrez mai mult ca niciodată pentru a urca pe podium. Mai întâi la Europene şi apoi la Londra, pentru că Jocurile reprezintă obiectivul meu în acest moment. Restul sunt doar pregătiri. La CM în sală de la Instanbul am avut o leziune musculară şi nu am mai putut sări. De câteva zile, însă, am reluat pregătirea şi totul decurge normal''.

În ce o priveşte pe sprintera Andreea Ogrăzeanu, ea are ca obiectiv să realizeze anul acesta un record personal şi să se califice în semifinale la JO din această vară.
''Acum sunt cu gândul la Europene şi la Jocurile Olimpice. Mă pregătesc foarte intens, sper să fiu sănătoasă şi cu siguranţă o să-mi îndeplinesc obiectivul: să fac un record personal şi să fiu cât mai aproape de semifinale la Jocurile Olimpice. La Europene sper să fiu cât mai aproape de finală''.

În sfârşit, tânăra săritoare în înălţime Esthera Petre, care a dovedit constanţă la nivel internaţional în acest debut de sezon, finalistă în primele 8 la Mondialele în sală de la Isntabul, a declarat, de asemenea, pentru Agerpres că vrea să ajungă în finală atât la Europene, cât şi la JO.
''În primul rând vreau să am multă sănătate pentru a mă putea pregăti intens, ca să mă calific în finală şi la Europene şi la Jocurile Olimpice şi să fac un record personal în acest sezon. Sportivii de performanţă sunt puternici şi întotdeauna îşi doresc să ajungă cât mai sus''.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite