Barcelona, cu o mână pe titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa lui Messi a învins la Sevilla cu 3-2 şi are un punct în faţa Realului cu o etapă înainte de final. Catalanii sunt practic campioni, după ce au învins la Sevilla cu 3-2. Speranţele Realului mai stau acum doar în Valladolid (locul 18), echipa ce joacă în ultima etapă pe Camp Nou.

Lupta pentru titlul de campioană a Spaniei părea decisă la pauza meciurilor dintre Sevilla şi Barcelona, respectiv Real Madrid şi Athletic Bilbao. Catalanii aveau 2-0 în capitala andaluză, în timp ce pe „Santiago Bernabeu" bascii reuşiseră egalarea la unu în inferioritate numerică.

Frustrarea a avut însă un efect advers pentru jucătorii Realului, ale căror orgolii de sute de milioane de euro au făcut  ca la final tabela să arate un fără istoric 5-1 în favoarea lor. 

Realul a cerut penalty la Sevilla

Deşi avea la un moment dat 3-0, după reuşitele lui Messi, Bojan şi Pedro, Barcelona a tremurat serios pentru cele trei puncte la Sevilla. Kanoute (69) şi Luis Fabiano (71) au readus speranţa la Madrid, unde tocmai începuse descătuşarea Realului.

 Cea mai controversată fază a meciului de pe „Ramon Sanchez Pizjuan" a avut loc în minutul 78, când catalanul Pique pare să-l fi împins în careu pe Kanoute. Motiv suficient de furie în tabăra „albilor", care ar fi depăşit astfel Barcelona în clasament, dacă partida de la Sevilla s-ar fi încheiat 3-3.

Toată atenţia Realului se îndreaptă astfel către Valladolid, locul 18 şi primul retrogradabil în Primera. Castelanii merg duminică, în ultima etapă, pe „Camp Nou" cu un singur gând în minte: evitarea retrogradării.

Guardiola: „Mai e mult până departe"

În plus, Valladolid va beneficia din plin de sprijinul „galacticilor", care vor juca la Malaga, adversar direct în lupta pentru salvarea de la retrogradare. De altfel, temându-se de o relaxare a elevilor săi în ultima etapă, Guardiola îndeamnă la concentrare.

„Am câştigat doar un meci important, mai avem încă mult de transpirat pentru titlu. Cu Valladolid va fi extrem de greu", a spus antrenorul catalanilor.

Chelsea, campioană în Anglia



Chelsea a învins pe teren propriu, în ultima etapă din Premier League, pe Wigan, cu un neverosimil 8-0, şi a obţinut astfel al patrulea titlu de campioană din palmares, în dauna lui Manchester United, care a trecut de Stoke cu 4-0.

Italianul Carlo Ancelotti ar putea deveni primul antrenor din istoria londonezilor care reuşeşte „dubla" campionat-cupa Angliei, trofeu pe care-l poate obţine sâmbătă în faţa lui Portsmouth.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite