Azi la Universiadă, mâine la Jocurile Olimpice. Peste 100 de atleţi se luptă pentru a aduce României medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universiada din Kazan se desfăşoară luna aceasta FOTO kazan2013.ru
Universiada din Kazan se desfăşoară luna aceasta FOTO kazan2013.ru

Universiada Kazan 2013 se desfăşoară în perioada 6-17 iulie şi reprezintă un prilej pentru lansarea sportivilor la Jocurile Olimpice, competiţia fiind transmisă pe ambele canale EuroSport.

Ediţia cu numărul 27 din „Universiada“, organizată în Kazan, a adunat 12 echipe cu 103 români în componenţă, care se luptă pentru cucerirea medaliilor. În cele 22 zile de competiţie se vor întrece aproximativ 10.000 de concurenţi veniţi din peste 160 de ţări. Competiţia se bucură de tot sprijinul guvernului federal, întrucât este considerată premergătoare Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci (2014) şi a Cupei Mondiale (2018).

Oraşul care găzduieşte Universiada, Kazan, a fost considerat cel mai potrivit de organizatori: „De multe ori am fost întrebat care e motivul pentru care a fost ales Kazan ca gazdă a universiadei. Răspunsul a fost, în primul rând tinerii, peste. 150.000 de studenţi studiază în acest oraş ,de aceea este un loc potrivit pentru întâlnirile dintre tineri şi temele studenţeşti specifice“, a declarat George Killian, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Sportului Universitar.
Universiada a atras atenţia din ce în ce mai mult de-a lungul timpului, fiind remarcat că medaliaţii acestei competiţii au făcut apoi performanţă la Jocurile Olimpice. Statistica arată că 154 dintre medaliaţii Olimpiadei din Londra au cucerit minimum un titlu la Universiadă.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Începe Turul Sibiului! Cea mai importantă competiţie de ciclism din România promite un spectacol deosebit

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite