Audienţă record pentru Jocurile Olimpice: aproape cinci miliarde de oameni au privit întrecerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
www.london2012.com | Jocurile Olimpice de la Londra au atins o audienţă record
www.london2012.com | Jocurile Olimpice de la Londra au atins o audienţă record

Jocurile Olimpice de la Londra sunt pe cale de a stabili un nou record în ceea ce priveşte audienţa competiţiilor. Potrivit Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), audienţa globală a Olimpiadei va atinge pragul de 4.8 milioane de oameni, care au fost conectaţi timp de 17 zile la întrecerile olimpice.

Conform aceleiaşi surse, cifra de audienţă de la Londra va fi mai mare decât cea de la Beijing, atunci când 4.5 milioane de oameni au privit competiţiile olimpice. CIO a mai precizat că Jocurile de la Londra au reprezentat o nouă eră pentru difuzarea transmisiunilor olimpice, care au avut o acoperire record şi o audienţă pe măsură.
Londra 2012 a marcat o serie de premiere tehnologice, printre care tehnologia de transmisie live în sistem 3D a competiţiilor.
Cifrele de audienţă au înregistrat recorduri şi printre britanici. Potrivit BBC, 90% dintre populaţia Regatului Unit a urmărit Jocurile Olimpice şi peste 20 de milioane de oameni au privit în direct cursa în care Usain Bolt a câştigat titlul olimpic în proba de 100 de metri. Această audienţă este a doua din istoria Marii Britanii, întrucât în 1984 peste 23 de milioane de britanici au urmărit repetiţia patinatorilor Torvill şi Dean Bolero.
De precizat este că Centrul de Difuzare al Jocurilor Olimpice se află situat în nordul Londrei şi are în componenţă peste 5600 de persoane, întinzându-se pe o suprafaţă de 52.000 de metri pătraţi. Pe perioada desfăşurării Jocurilor Olimpice 1000 de camera au fost utilizate pentru a transmite întrecerile, noteazsite-ul oficial www.london2012.com.


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite