Asalt final pentru titlul de campionul asfaltului la raliuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raliu

În acest weekend, în Bucovina, Bogdan Marişca şi Sebastian Barbu dau bătălia finală în Campionatul Naţional de Raliuri pentru a stabili numele învingătorului în proaspătul campionat dedicat exclusiv etapelor de asfalt.

Cel mai experimentat pilot din România, cu 28 de sezoane consecutive la activ, Bogdan Marişca are nevoie de o clasare în Top 4 pentru a fi sigur de victorie.

Raliul Bucovinei revine în calendarul intern după o pauză de 34 de ani, astfel că probele sunt o noutate pentru toate cele 68 de echipaje înscrise la ultima etapă a sezonului 2021, câştigat la general, pentru a 6-a oară în ultimii şapte ani, de Simone Tempestini. Marea miză rămâne, în acest moment, titlul naţional dedicat celor mai buni piloţi din cele 6 etape desfăşurate pe asfalt, o competiţie înfiinţată, anul acesta, de către Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

După ce colegul său de la Napoca Rally Academy s-a impus autoritar şi în acest an, Marişca vrea să aducă tripla la Cluj-Napoca, mai ales că şi titlul la echipe a ajuns tot acolo. "Obiectivul clar e să ieşim campioni naţionali pe asfalt în Bucovina. Nu e uşor pentru că vom avea o concurenţă rapidă, dacă pot spune aşa, dar sper să reuşim. Ar fi o mare bucurie pentru noi să încheiem pe primul loc atât la open, cât şi la echipe şi în campionatul de asfalt", a spus Marişca, dublul campion naţional absolut în 2005 şi 2017.

Înaintea acestei etape, în ceea ce priveşte topul dedicat campionatului de asfalt, Marişca (Forda Fiesta Rally 2) are 120 de puncte, fiind urmat de Sebastian Barbu (Skoda Fabia R5) cu 161.2 şi Adrian Teslovan (Mitsubishi Lancer Evo) cu 144.8. În ceea ce priveşte clasamentul General FIA, cea mai importantă luptă se va da pentru locul 3, între Dan Gîrtofan şi Adrian Teslovan.

Raliul Bucovinei va începe vineri, în Suceava, cu proba de shakedown, iar etapa în sine se va desfăşura pe parcursul unei singur zi, sâmbătă, în zona Câmpulung Moldovenesc. 

În total, nu mai puţin de modele R5 vor fi prezente la startul etapei care închide sezonul 2021 în Campionatul Naţional de Raliuri Betano.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite