Andy Murray a câştigat la US Open primul său titlu de Mare Şlem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andy Murray * Foto: Reuters
Andy Murray * Foto: Reuters

Scoţianul Andy Murray, campion olimpic anul acesta în turneul de tenis, şi-a adjudecat, luni seara, la New York, primul său titlu de Mare Şlem, învingându-l în finala US Open pe deţinătorul titlului, sârbul Novak Djokovic, cu 7-6 (12/10), 7-5, 2-6, 3-6, 6-2, după 4 ore şi 54 minute de joc de o intensitate maximă.

Ambii jucători, antrenaţi de tehnicieni cehi, Murray de celebrul Ivan Lendl, Djokovic de Marjan Vajda, au furnizat spectatorilor un meci spectaculos. Genul de meci pe care n-ai vrea sa-l vezi terminându-se, scrie CBS Sports.

Tenismanul, în vârstă de 25 de ani, asistat din tribune de faimoşii lui compatrioţi Sir Alex Ferguson şi Sean Connery, a devenit primul britanic care a cucerit, după 76 de ani, unul dintre cele 4 turnee de Mare Şlem, de când Fred Perry s-a impus, tot la US Open, în 1936.

O altă premieră este că Andy Murray reuşeşte să cucerească medalia olimpică de aur şi, aproape imediat, titlul la US Open.

Totodată, cu 4 ore și 54 de minute de joc, meciul a egalat recordul celei mai lungi finale a US Open (din era open), care data de la finala dintre Lendl, antrenorul de acum al lui Murray, şi Mats Wilander, din 1988.

În ce priveşte ierarhia mondială, Djokovic îşi păstrează locul secund, după Roger Federer, în vreme ce Murray rămâne al treilea în ierarhia ce va fi publicată în cursul zilei de marţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite