Ando, doborât de dramele din viaţa sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Andone  a anunţat că nu  vrea să mai antreneze  o perioadă
Ioan Andone a anunţat că nu vrea să mai antreneze o perioadă

Tehnicianul a „rupt“ contractul cu Dinamo, fiind afectat de problemele din familie. Atât tatăl, cât şi socrul său sunt bolnavi, iar Andone le alocă tot timpul. Antrenorul de 51 de ani a decis să intre într-o vacanţă de şase luni după ce starea de sănătate a tatălui său, dar şi a socrului s-a înrăutăţit. Cei doi bătrâni necesită îngrijiri medicale.

Motivele pe care le-a invocat Ioan Andone atunci când a anunţat că se desparte de Dinamo sunt doar de suprafaţă. Nu doar ratarea Cupei României şi clasarea numai pe locul şase în campionat l-au făcut pe tehnicianul de 51 de ani să renunţe la banca tehnică a roş-albilor. Cauzele sunt mai profunde şi au legătură cu familia antrenorului. Tatăl „Fălcosului", Partenie Andone, în vârstă de 85 de ani, suferă de mai mulţi ani de diabet.

Părintele antrenorului trăieşte la Cinciş, la 12 kilometri distanţă de Hunedoara, zona originară a tehnicianului. Cel puţin o dată pe lună, Ando îşi vizitează tatăl şi discută cu doctorii despre starea medicală a lui Partenie. Ca să fie sigur că bătrânului nu-i lipseşte nimic, „Fălcosul" i-a angajat acestuia o asistentă medicală, care să-l verifice de câteva ori pe săptămână. Părintele lui Ando urmează un tratament specific bolii, fiind, de asemenea, supus unui regim strict. „Din cauza vârstei înaintate, bunicul meu nu poate fi operat. Dar se simte mai bine", a dezvăluit Mihnea Andone (24 de ani), fiul antrenorului.

Socrul, hemoragie digestivă

Dacă fostul „principal" dinamovist s-a obişnuit cu gândul că tatăl său este grav bolnav, „Fălcosul" trebuie să se împace cu ideea că şi socrul său suferă de o gravă afecţiune. Gheorghe Şimon, 81 de ani, este suspect de ulcer, după ce, săptămâna trecută, a fost internat pentru o hemoragie digestivă. „Socrul meu a stat în spital, iar eu cu soţia mea, Simona, am fost alături de el, pe durata suferinţei. Duminică, l-am externat", a spus Ioan Andone. Gheorghe Şimon a ocupat funcţia de şef al Miliţiei Suceava pe timpul comuniştilor.

Andone: „Şase luni nu mai antrenez"

După ce săptămâna trecută şi-a petrecut-o la Hunedoara, fiind aproape de socrul său, Ioan Andone a revenit marţi în Bucureşti. Ieri, antrenorul le-a făcut o vizită acţionarilor la birourile din „Ştefan cel Mare". „Fălcosul" i-a anunţat încă o dată pe şefi că vrea să rezilieze cât mai repede acordul cu Dinamo. Andone a mai precizat că Liviu Ciobotariu este o soluţie bună pentru banca tehnică a „câinilor".

''Am probleme personale, nu pot să rămân la Dinamo. Ciobotariu e o soluţie excelentă.''
Ioan Andone antrenor

Acţionarii au nevoie de două milioane de euro!

Şefii lui Dinamo au stabilit într-o şedinţă că trebuie să umple rapid conturile clubului cu două milioane de euro. „Câinii" sunt strânşi cu uşa de FRF şi de UEFA pentru plata datoriilor, în caz contrar roş-albii urmând să piardă dreptul de a evolua în Europa League. Conducătorii din „Ştefan cel Mare" s-au gândit că ar putea să aducă banii din transferuri de jucători. Primii vizaţi pentru plecări ar fi Cristi Pulhac, împrumutat sezonul trecut la Herculers Alicante, şi Marius Niculae, fost la Kavala, în Grecia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite