Joe Cocker a murit. Reacţiile artiştilor internaţionali: Paul McCartney, Eric Clapton şi Brian Adams

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numeroşi artişti internaţionali, printre care Paul McCartney, Eric Clapton, Steven Tyler şi Bryan Adams, au reacţionat după ce au aflat de moartea cântăreţului Joe Cocker, care a încetat din viaţă, luni, la vârsta de 70 de ani, aceştia exprimându-şi tristeţea faţă de acest moment.

Joe Cocker, pe numele său real John Robert Cocker, a murit la vârsta de 70 de ani, din cauza complicaţiilor generate de un cancer pulmonar. Decesul a fost confirmat de echipa de impresariat a artistului.

La scurt timp după ce a fost aflată ştirea trecerii în nefiinţă a cântăreţului britanic, reacţiilor celor care l-au cunoscut, au început să apară.

Paul McCartney,  fost membru al formaţiei The Beatles, şi-a exprimat  regretul privind moartea  lui Joe Cocker. Acesta  declarând că este „întristat de această veste”. "El a fost un om minunat pe care l-am iubit şi, ca multă lume, i-am iubit muzica (…) Am fost extraordinar de încântat că a decis să realizeze un cover după «With A Little Help From My Friends» şi îmi amintesc cum el şi Denny Cordell au venit şi mi-au dat să ascult ceea ce au înregistrat. Ceea ce realizase era incredibil, a transformat melodia într-un veritabil imn soul şi am fost mereu recunoscător că a făcut acest lucru”, a declarat McCartney, pentru Mirror Celeb.

„Şi mai multe veşti triste, tocmai am aflat ca prietenul nostru drag Joe Cocker a încetat din viaţă. RIP Joe”, a scris Eric Clapton pe contul său de pe reţeaua de socializare Facebook.

Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith, şi-a exprimat tristeţea faţă de moartea lui Cocker pe Twitter: „Te-am iubit cu toţii mereu, ne vei lipsi întotdeauna. Odihneşte-te în pace, Joe!”.

De asemenea, artistul Bryan Adams a scris şi el un mesaj pe Twitter: "Joe Cocker a murit. Odihneşte-te în pace, bunul meu prieten. Ai fost unul dintre cei mai buni cântăreţi de rock din toate timpurile. Respect. Sunt foarte trist. Ai reprezentat o influenţă uriaşă pentru mine. When The Night Comes (n.r. – când noaptea vine, titlul unei piese a lui Cocker”.

Casa de discuri Sony Music a dat publicităţii un comunicat de presă în care îşi exprimă regretul privind decesul cântăreţului Joe Cocker.

„Joe Cocker s-a născut pe 20 mai 1944 în Sheffield, Anglia, unde a trăit până în jurul vârstei de 20 de ani. În 2007, a fost înnobilat de regina Marii Britanii cu titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic”, precizează comunicatul celor de la Sony. "Succesul său internaţional în calitate de cântăreţ de rock şi blues a început în 1964 şi a continuat până în zilele noastre”, potrivit Sony.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite