Vasile Dâncu

Vasile Dâncu

Sociolog
 • acum 6 ani

  România – meciul unei generaţii

  România fotbalistică joacă astăzi un meci important la Lyon, împotriva Albaniei. Un meci pe care trebuie sa-l câştige. De câteva zile mă uit după reacţiile semenilor mei. Unii sunt pesimişti, alţii se gândesc că este sub nivelul nostru chiar şi să ne comparăm cu aceăstă ţară balcanică pe care am bătut-o de multe ori.

 • acum 7 ani

  Mineriada şi banalizarea răului

  Vestea redeschiderii procesului privind Mineriada din 1990 a căzut ca un trăsnet asupra pieţei ştirilor din România. Armata reporterilor de ştiri s-a mutat de la DNA la Parchetul General, unde audierile au început, oarecum previzibil, cu Ion Iliescu, cel care de multă vreme este incriminat de adversarii politici, dar nu numai, pentru o anumită participare şi responsabilitate, mereu respinse de fostul Preşedinte.

 • acum 8 ani
 • acum 9 ani
 • acum 9 ani

  Regionalizare. Aşteptări, frici şi iluzii

  De la debutul acestui an, reorganizarea administrativ-teritorială a României este una dintre temele care revine cu regularitate în discursurile politice şi în dezbaterea publică. Deşi nu există un punct de vedere oficial din partea Guvernului cu privire la detaliile reorganizării, în media au fost vehiculate diferite formule de regionalizare.

 • acum 10 ani

  Să ne fie frică de majoritatea lui Ponta?

  E nevoie de echilibru politic? Ce facem cu ideologia echilibrului politic? Răspund tezist, încă de la început; trebuie să nu ne mai cramponăm de teoria majorităţilor fragile.

 • acum 10 ani

  Cine sunt duşmanii României?

  De Ziua Naţională multă lume are sentimentul sărbătorii. Din patriotism sau dintr-o dorinţă firească a fiinţei noastre căutătoare de plăcere şi evadare din cotidian. Sunt şi unii care se prefac, dar cu ei nici măcar nu merită să ne batem capul a face vorbire, cel puţin în această zi.

Vezi mai multe
Modifică Setările