Traian Ungureanu

Traian Ungureanu

Scriitor
 • acum 2 ani

  Iohannis K. şi democrat

  Mircea Miclea a dat de urma problemei dar s-a oprit, sfios, la aspectele banale. Dacă s-a dovedit ”tîmpit” şi ”dobitoc” - aşa cum spune Miclea - Preşedintele Iohannis nu se remarcă şi nu contrariază. E, pur şi simplu, o cărămidă standard în turnul orizontal al imbecilităţii politice româneşti.

 • acum 2 ani

  Gregaţionism

  România e o aberaţie viabilă. Prin asta, se înţelege - sau, cel mai adesea, nu se înţelege - că ne lipsesc trăsăturile comunitare care descriu o ţară. În schimb, ne  reuşeşte pluta în paradoxuri care clădesc o supravieţuire inexplicabilă.

 • acum 2 ani

  Liban bucureştean

  Civilizaţia nu e obligatorie. Biologia hoardei şi supremaţia instinctelor au numai de cîştigat din absenţa sau din lichidarea ei. Această formă de existenţă, descrisă, îndeobşte, ca barbarie, nu-şi cunoaşte numele dar îşi salută permanent voluptăţile. Si, din acest motiv, nu e niciodată irecuperabilă sau depăşită. O vom trăi din nou.

 • acum 2 ani

  Gol

  Dacă nu reuşeşti să îţi protejezi oamenii, e esenţial să salvezi societatea. Orice guvern îşi tratează imperfect cetăţenii şi, totuşi, e, pînă la un punct, păsuit. Însă, nici un guvern nu va fi iertat, dacă lasă în urmă societăţi descumpănite. A doua porţie de restricţii anti-epidemice decisă de administraţia PNL lucrează pe dos: dacă tot nu îţi poţi proteja cetăţenii, încearcă să dizolvi societatea.

 • acum 2 ani

  Minunea de la stînă

  Am scăpat de noi înşine şi înaintăm, bine conduşi, spre paradis. Operaţia a costat exact 80 de miliarde de euro. Primul succes a apărut aproape instantaneu. Îndată după revenirea de la Bruxelles, preşedintele Iohannis a dat ţării o variantă actualizată a Mioriţei.

 • acum 2 ani

  Mişcare curajoasă

  Mărginirea, încăpăţînarea şi restul haitei de surori ale inadecvării nu scapă niciodată de pedeapsă. Cine e depăşit de timpuri, are, cel mult, libertatea de a-şi alege condamnarea.

 • acum 2 ani

  Calul de dar nu se caută la gen

  Preşedintele Iohannis a hotărît să arate că genul contează şi că el însuşi e bărbat de stat. Protectorul libertăţii româneşti a reclamat la Curtea Constituţională legea care nu lasă teoria de gen să intre în şcoli. Deodată, am devenit europeni. Cineva apără dreptul elevilor de a nu se pripi: azi eşti băieţel, mîine e o altă zi.

 • acum 2 ani

  Proiect de ţară în curs de lichidare

  Noua şcoală de medicină politică românească nu mai poate fi depăşită. Secretul ei biruitor leagă medicul şi pacientul într-un pact indestructibil: resemnarea activă.  Mai întîi, medicul enumeră doct bolile pacientului, dovedind că le cunoaşte în amănunt.

Vezi mai multe
Modifică Setările