Răzvan Pop

Răzvan Pop

Istoric
 • acum 9 ani

  Generaţia de aur a cinematografiei româneşti

  Ce lasă această generaţie cu adevărat de aur în urma sa? O tematică, un stil adică o şcoală: Şcoala Românească de Cinematografie. Într-un final am trecut din organizarea tribală în aceea structurată. Cinematografului românesc îi mai lipsesc micile temple, cinematografele.

 • acum 9 ani
 • acum 9 ani

  Trădarea plebanului

  Trista realitate a anului 2012 ne-a arătat cea mai amară concluzie a acestor ultimi ani. România nu mai are o elită culturală, România nu mai are un pilon de sprijin de pe care să îşi dezvolte un sistem cultural adecvat.

 • acum 9 ani

  Eşecul uninominalului

  În România ne facem că alegem uninominal dar de fapt alegem liste. Uninominalul în România înseamnă mai mulţi bani, mai multe fraude şi cu regret o spun că înseamnă mai mult prost gust şi mai multă prostie.

 • acum 9 ani

  Despre un patrimoniu coerent

  În România avem monumente, avem mânăstiri, avem vestigii antice, avem castele, avem oraşe, avem structuri moderne dar statul, în cel mai bun său caz, nu ştie ce să facă cu ele. În multe cazuri, patrimoniul naţional cade sau deja a căzut victimă intereselor financiare, intereselor administrative sau religioase.

Vezi mai multe
Modifică Setările