Ovidiu Damian

Ovidiu Damian

Psiholog | director executiv AHS Cluj
 • acum 2 ani
 • acum 4 ani

  Nadia e "Fără Prejudecăţi"

  „Mă bucur enorm că există aici, la Cluj, o emisiune de acest fel, pentru că ne educă, ne ajută să înţelegem că orice om, cu sau fără dizabilităţi, de pe planetă are dreptul să trăiască cu demnitate!“. Sunt cuvintele emoţionante ale Nadiei Comăneci adresate echipei emisiunii „Fără Prejudecăţi“, producţie premiată de ONU ca model de incluziune a celor cu dizabilităţi.

 • acum 4 ani

  Abuzuri greu de imaginat la Secţia de psihiatrie din Gura Văii

  Specialişti şi ONG-uri din domeniul social cer conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin, Consiliului Judeţean şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Mehedinţi să adopte de urgenţă măsuri pentru accesul la servicii în comunitate al celor 50 de persoane cu dizabilităţi intelectuale şi cu probleme de sănătate mintală închise în secţia din Gura Văii.

 • acum 4 ani

  Premiu ONU pentru emisiunea „Fără Prejudecăţi” - TVR Cluj

  Emisiunea Fără Prejudecăţi de la TVR este pemiată anul acesta la ONU ca model de bune practici pentru integrarea pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi. Emisiunea este singura producţie media din Europa pentru care lucrează Raluca Avram, Mihai Arsenie şi Bogdan Cristea - trei reporteri TV cu sindrom Down.

 • acum 5 ani

  „Păşim pentru ca ei să poată păşi”

  Cu acest slogan, clujenii sunt invitaţi să se înscrie în campania „Walking Month” care va ajuta la recuperarea copiilor cu dizabilităţi locomotori integraţi la Grădiniţa Malteză din Cluj. Campania se derulează în perioada 12 septembrie - 9 octombrie 2016. Cum putem ajuta? Foarte simplu! Mergând pe jos.

 • acum 5 ani

  Drepturile persoanelor cu dizabilităţi pot fi respectate şi în România!

  Un pas mare pentru România. Mecanismul independent de monitorizare a centrelor pentru persoane cu dizabilităţi intră în acţiune! În urma reacţiei societăţii civile şi a ONG-urilor specializate în acest domeniu, s-au găsit soluţii pentru implementarea acestui consiliu independent de monitorizare.

 • acum 5 ani

  Drama din centrele de plasament trebuie să înceteze!

  În România mor în fiecare zi cel puţin 3 persoane cu dizabilităţi aflate în grija statului, iar ţara noastră are deja o condamnare la CEDO pentru încălcarea dreptului la viaţă. Societatea civilă, dar şi specialiştii în domeniu au iniţiat o PETIŢIE, pentru a determina autorităţile să ofere o protecţie reală persoanelor cu dizabilităţi.

 • acum 6 ani
Vezi mai multe
Modifică Setările