Un primar PSD o dă de gol pe Firea: „Decizia de a face târgul la Piaţa Victoriei a fost luată în partid“. Primăria spusese că Inspectoratul Şcolar a cerut târgul

0
0
Dan Tudorache, primarul Sectorului 1
Dan Tudorache, primarul Sectorului 1

Primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, la Realitatea TV, că decizia de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei a fost luată în partid, tocmai de aceea Gabriela Firea trebuia sprjinită, aluzie la criticile aduse de premierul Mihai Tudose. Fără să-şi dea seama, Tudorache a dat-o de gol pe Firea, cea care spusese că Inspectoratul Şcolar a cerut un târg de colinde, că nicidecum n-a fost o decizie politică.

„Decizia să se facă târg de Crăciun îm Piaţa Victoriei a fost luată la partid“, a spus primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, la Realitatea TV, în contextul în care Gabriela Firea a luat decizia de a muta târgul din faţa Guvernului la presiunea străzii.

Mesajul transmis de Dan Tudorache, unul dintre politicienii fideli Gabrielei Firea, era cu bătaie către premierul Mihai Tudose, cel care a criticat decizia priamarului general de a organiza un târg în faţa Guvernului. 

Însă, fără să vrea, Tudorache n-a făcut altceva decât să o dea de gol pe Gabriela Firea, cea care spusese că decizia de a face un târg de Crăciun şi în Piaţa Victoriei, pe lângă cel din Piaţa Constituţiei, a venit pe fondul rugăminţilor de la Inspectoratul Şcolar. 

Ulterior, Primăria Municipiului Bucureşti a semnat un protocol pentru organizarea târgului de colinde cu Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti (PROEDUS) şi cu Centrul Cultural al municipiului Bucureşti (ARCUB), ambele instituţii subordate Consiliului General. 

Sâmbătă dimineaţă au izbucnit proteste în Piaţa Victoriei din Capitală, ca urmare a deciziei primăriei de a organiza  un târg de Crăciun în piaţă, în condiţiile în care aceasta a devenit locul tradiţional de desfăşurare a manifestaţiilor antiguvernamentale.

Au avut loc ciocniri între protestatari şi jandarmi, o persoană ar fi fost agresată de protestatari conform Jandarmeriei, iar trei dintre manifestanţi au fost amendaţi.

De asemenea, protestatarii au demontat schelele scenei pregătite pentru târgul de Crăciun.

Ulterior, municipalitatea a anunţat că va muta Festivalul de colinde din Piaţa Victoriei într-un alt loc.

Te-ar putea interesa:

VIDEO Poliţist agresat de localnici, în timp ce încerca să salte un individ. Omul legii a scos pistolul şi a folosit spray-ul paralizant pentru a scăpa de atacatori

Un tânăr a ajuns în stare gravă la spital după ce şi-a introdus aer comprimat în anus, cu un pistol

Premiere macabre. Cine sunt singurii trei oameni din istorie care au murit în spaţiul cosmic

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite