Simona Spătaru: Băluţă e beat de putere. Se teme că pierde sectorul şi a pus mafioţii pe urmele mele. Câştig primăria cu votul femeilor şi al nehotărâţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Spătaru, candidat USR-PLUS pentru Sectorul 4 FOTO Facebook
Simona Spătaru, candidat USR-PLUS pentru Sectorul 4 FOTO Facebook

Simona Spătaru, candidatul susţinut de USR-PLUS-PNL pentru Primăria Sectorului 4, a vorbit, la Adevărul Live, despre lupta cu primarul PSD Daniel Băluţă, pe care îl acuză că a pus mafioţii să o urmărească pe stradă, să o fileze zi de zi. Simona Spătaru spune că nu se lasă intimidată, că mai are 10 procente de recuperat în ultima săptămână şi-l va învinge pe Băluţă cu votul oamenilor care acum se declară nehotărâţi.

Adevărul: Am văzut o serie de investigaţii apărute cu dvs în această săptămână. Daniel Băluţă, primarul PSD, e considerat favorit. Şi atunci de ce toţi aceşti oameni vă urmăresc, vă filează? 
Simona Spătaru: Nu e deloc favorit domnul Băluţă. Eu am vorbit cu oamenii din sector şi aşteptau candidaţi în care să creadă. Filajul pe care l-au făcut zi de zi în viaţa mea privată, cu poze, timp de două luni de zile, pentru care voi depune plângere penală, arată că au fost gruprui de interese foarte bine lovite de campania noastră. Filajul se face de organe de cercetare penală sau de detectivi autorizaţi. Ei s-au pus pe treaba pe care ştiu să o facă: să intimideze, ai investit sume mari de bani ca să vadă ce? Că merg la piaţă, că-mi duc copiii la şcoală şi că, la finalul unei zile de campanie, merg cu colegii la o terasă, am luat două-trei  guri de bere. În niciun caz nu m-am urcat băută la volan. Dacă ei aveau filme că m-aş fi urcat băută la volan ar fi continuat. Acel film este trucat, arată că aş fi trecut pe roşu. Sunt trucaje ieftine. Singura persoană beată de putere este domnul Băluţă, la volanul sectorului. Îi este frică că pierde volanul şi a pus mafioţii pe urmele mele. 

Vă simţiţi intimidată?
Nu mă simt intimidată. Simt că murdăria asta ar trebui să ne facă să mergem la vot. Mă indignează că atât ştie să facă. Crede că o femeie nu poate să conducă sectorul şi că dacă o intimidează îşi vede de cratiţă, de familie? Am intrat în politică să fac treabă şi la noi în sector lucrurile sunt foarte murdare. Primăria plăteşte 60.000 de euro numai pentru organizare de şantier pentur reabilitare aunui bloc. E jaf. O bordură de 830 de lei e jaf. Un ghiveci de 1.000 de euro este jaf. 50 de lei bursă pentru un copil olimpic e mizerie. Şi ei vor să rămână în continuare la putere. Femeile mă votează. Mi-au spus că sunt singura care face ceva pentru copii. 

În campanie v-aţi întâlnit cu Băluţă?
Niciodată, niciodată. Nu l-am văzut în piaţă, la metrou. Ar fi păţit la fel ca Firea. Ar fi fost huiduit. Pe Facebook are grupuri de postaci. L-am deconspirat pe domnul Zărescu. Acum spune că l-a dat afară. E teatru ieftin. Când l-a dat afară? După ce s-a îmbogăţit Zărescu din banii noştri. Zărescu i-a făcut toată campania murdară. Oamenii  nu mai pot fi păcăliţi.

De ce e favorit Băluţă?
E o diferenţă de doar 10 procente, care vor fi recuperate cu voturile oamenilor nehotărâţi. Oameni care nu s-au decis până acum vor face diferenţa. Acum avem electorat care înţelege că nu mai putem sta deoparte. Încă patru ani sub PSD, sub Firea, sub Băluţă e mult. Ei sunt giraţi de acelaşi PSD. Au stat ciot la cot cu Dragnea, cu grupurile lor de interese. Ei protejează milioane de contracte, toată caracatiţa din jurul lor. Dacă noi le luăm pixul sunt terminaţi. Au milioane suficiente. Să plece! 

De cât timp locuiţi în Sectorul 4?
Din 2016. De 23 de ani stau în Bucureşti. Am stat în toate sectoarele. Am ajuns să fim văduviţi de apă caldă. 

Veţi face majoritate în Consiliul Local?
Absolut. E o paradigmă diversă ce propunem noi.

Dacă domnul Băluţă va ieşi primar, această majoritaea USR-PLUS-PNL va rămâne în picioare?
Va rămâne în picioare. Dar avem şi varianta în care am şi primarul. Prima e o variantă de luptă în care nu avem cum să avansăm cu proiectele. Şi varianta în care conducem Consiliul Local înseamnă creştere. Înseamnă fiecare leu la vedere. Să nu mai irosesc costuri uriaşe în publicitate, să respect profesorii. Să respect omul de pe stradă. Să iau problema şi să o dau mai departe să poată fi rezolvată. Peste patru ani putem fi o capitală europeană în creştere sau putem fi în continuare să stagnăm şi să scădem în valoare.

Mai sunt 4-5 zile până la alegeri. Ce trebuie să se întâmple în acest timp să ieşiti primar?
Doar să iasă lumea la vot. Să se creeze acest val puternic în care să se spună nu, gata. Nu avem în spate alte grupuri, părinţi, naşi, alte firme care să ne susţină ca pe urmă să recupereze. Ci pur şi simplu suntem oameni simpli care provin din pătura Bucureştiului.

De unde aveţi bani pentru campanie?
Există în campanie potrivit legii două posibilităţi. Am contribuit şi eu, şi colegii. Am făcut contracte notariale de împrumut sau de donaţii. Ele vor fi în actele AEP. Noi am dus o campanie cu sume foarte mici. Nu ne-am permis cu apariţii plătite. Multe televiziuni nici nu ne primesc.

Sunteţi o persoană bogată? 
Nu sunt o persoană bogată, iar veniturile mele s-au redus substanţial de când m-am implicat în politică. Câştigam mai mult din avocatură. N-are nicio legătură sursa asta de venit în calculul de ce intri în politică. Îmi era mai simplu să nu ies.

A fost o dezvăluire de presă că din postura de avocat aţi apărat firme care trebuiaiu să-şi recupereze bani publici.
Ce-am lucrat ca avocat am lucrat conform codului avocatului şi legii, cu nişte onorarii modice. Eu am lucrat într-adevăr mai mult cu societăţile private, nu am avut contracte cu statul. Unele dintre aceste societăţi au avut şi contracte la stat. Am ajutat să se recupereze nişte penalităţi dintr-un serviciu de curăţenie. Am acţionat corect. Nu voi face nimic diferit nici din postura de primar.

Ce veţi face dacă veţi pierde alegerile?
Voi continua lupta cu PSD. Noi va trebui prin Consiliul Local să conducem.

Ce veţi face în prima zi de mandat?
Voi da un mare bună ziua oamenilor de acolo. Voi deschide uşa de acolo, pentru că acum nu e deschisă şi voi vedea pe ce resurse mă pot baza.

Cum veţi colabora cu Clanul Sportivilor care înţeleg că conduce o parte din primărie acolo?
Nimeni nu va conduce acolo prin mine. Totul va fi din pixul meu. Nimeni nu mă va pune să semnez acte.

Ce mesaj le trimiteţi alegătorilor din Sectorul 4?
Oameni buni, pe mine am să vă rog să puneţi ştampila pentru că suntem acei oameni care vin onest. Aveţi tot trecutul nostru la vedere. Vrem să facem proiecte pentru sector fără să ajutăm grupurile de interese, clanurile care conduc acuma sectorul. Trebuie să punem mâna la vot pentru un sector curat. Reabilitări de blocuri şi locuri de muncă fără să mai fim umiliţi de cei care conduc acum sectorul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite