Reacţia preşedintelui Asociaţiei de Cazinouri la referendumul lui Pandele: Un populism ieftin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Constantinescu FOTO Arhivă
Sorin Constantinescu FOTO Arhivă

Sorin Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Operatorilor de Cazinouri din România, a comentat sâmbătă seara afirmaţia primarului oraşului Voluntari, care a anunţat că şi-ar dori să organizeze un referendum privind interzicerea sălilor de jocuri de noroc.

Sorin Constantinescu a spus despre iniţiativa edilului din Voluntari că este o „campanie electorală ieftină”, şi i-a recomandat lui Florentin Pandele să rezolve mai întâi problema ţigărilor şi alcoolului.

„Nu poţi să faci un referendum local. Pandele face o campanie electorală ieftina. Populism extrem de ieftin. Să spună câte mame au venit bătute de soţi din cauza alcoolului, de ce nu interzice alcoolul sau ţigările, copiii fură bani pentru ţigări. Sunt alegeri, mai trebuie contracarat şi referendumul preşedintelui şi atunci vine cu populismul asta ieftin”, a declarat Sorin Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Operatorilor de Cazinouri din România, citat de Digi24.

Acesta din urmă a mai explicat că în toate ţările UE sunt legalizate jocurile de noroc şi că în România există deja o fundaţie pentru prevenirea dependenţei de astfel de jocuri. Constantinescu mai atrage atenţia că dacă s-ar interzice jocurile de noroc, oamenii s-ar reorienta către „barbut sau poker în spatele blocului.


„S-a înfiinţat o fundaţie cu 800.000 de euro pentru prevenirea dependenţei de jocuri de noroc, sunt psihologi plătiţi de noi, nu e procentul aşa de mare, e sub nivelul mediu al UE de dependenţă de jocuri în România. Jocurile de noroc sunt pentru distracţie, oamenii ar trebui să cheltuiască cam 10% din venituri pentru distracţie. În toate ţările UE, sunt legalizate jocurile. Doar în ţările ultrareligioase sunt interzise. Chiar dacă le-am interzice, de care spunea domnul Pandele s-ar juca barbut sau poker, în spatele blocului. Nu poţi să interzici, poţi reglementa. Personalul e instruit să identifice dependenţii şi să le interzică accesul”, a adăugat Sorin Constantinescu.

Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, a declarat sâmbătă că vrea să organizeze pe 26 mai un referendum local privind interzicerea sălilor de jocuri de noroc şi pariuri din Voluntari. Primarul a subliniat că nu vrea să contracareze referendumul pe justiţie care va avea loc la aceeaşi dată şi că s-a gândit deja şi la o întrebare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite