Reacţia lui Ungureanu la ameninţarea lui Solomon: Sunt profund îngrijorat de derapajele discursurilor politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu

Reacţia premierului la ameninţarea lui Adrian Solomon a venit luni seară, când acesta s-a arătat "profund îngrijorat" de derapajele din discursurile politice şi a cerut solidarizarea tuturor politicienilor responsabili.

„Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu este profund îngrijorat de derapajele pe care discursurile politice le pot înregistra şi cere solidarizarea tuturor forţelor responsabile pentru eliminarea acestor excese. Fără o reacţie comună a clasei politice responsabile şi a societăţii civile, climatul politic va fi afectat iremediabil. Acceptarea fără reacţie a unui asemenea discurs condamnă grav spiritul democratic şi afectează ordinea socială", se arată în precizarea emisă de Biroul de Presă al Guvernului.

Luni dimineaţa, în timpul unei conferințe de presă susținută la Bârlad, deputatul PSD Adrian Solomon l-a avertizat pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu că va avea soarta lui Aldo Moro, un politician italian răpit și ucis în 1978, dacă nu va trece pe la Primăria Bârladului pentru a se interesa de soarta cetățenilor.

Aldo Moro a fost un politician de calibru al Italiei, care a condus Partidul Creștin-Democrat. Acesta a fost numit prim-ministrul Italiei în 1963 pentru prima oară. A mai condus țara din postura de premier între anii 1974 și 1976. Totuși, moartea sa violentă este cea care l-a făcut să rămână în memoria tuturor. În contextul unor conflicte politice puternice în Peninsulă, Aldo Moro a fost răpit pe 16 martie 1978 și a fost omorât după 55 de zile de tortură de către grupul terorist Brigăzile Roșii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite