PSD, după demisia consilierului de stat implicat în scandalul privind campania internă a PNL: Este o recunoaştere oficială a culpei

0
0
Sigla PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Sigla PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Social-democraţii susţin că demisia consilierului de stat implicat în scandalul privind campania internă a PNL este o recunoaştere oficială a culpei” şi spun că organele de anchetă au acum oportunitatea de a demontra că sunt „imparţiale din punct de vedere politic”.

„Demisia consilierului de stat din scandalul „Cîţugate” este o recunoaştere oficială a culpei. Se impune începerea anchetei penale! PSD face un nou apel către instituţiile abilitate să declanşeze o anchetă penală în cazul „Cîţugate”, după ce culpa a fost admisă public de către cei implicaţi, prin revocarea din funcţie a autorului punctajului politic redactat sub antetul Cancelariei Prim-Ministrului”, au transmis social-democraţii, conform unui comunicat de prresă.

Social-democraţii spun că „organele de anchetă au acum oportunitate de a demonstra opiniei publice din România că sunt imparţiale din punct de vedere politic şi că aplică aceeaşi măsură, indiferent de culoarea politică a infractorilor”.

Potrivit PSD, „revocarea consilierului de stat reprezintă, practic, un auto-denunţ prin care se confirmă autenticitatea documentului, iar faptul că premierul nu a dispus imediat sancţiuni împotriva celor care i-au folosit numele şi însemnele Guvernului arată că acesta a cunoscut conţinutul acelui text şi a aprobat transmiterea lui către liderii PNL. Astfel, prim-ministrul Cîţu a comis infracţiuni deosebit de grave: a folosit resursele umane şi financiare ale Guvernului în scopuri personale şi a făcut uz de însemnele autorităţii instituţiei pe care o conduce pentru a-şi crea un avantaj în competiţia din interiorul partidului”.

Un document cu antetul Guvernului, transmis de un consilier de stat a încins spiritele în interiorul PNL, pentru că premierul ar folosi resurse guvernamentale în campania internă pentru preşedinţia partidului. Social-democraţii au cerut anchetă penală, iar contracandidatul său, Ludovic Orban, spunea că cel care a decis folosirea acestor resurse trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria.

Consilierul premierului, al cărui nume apare pe documentul trimis de la Guvern cu instrucţiuni privind campania internă din PNL, a demisionat, decizia de eliberare din funcţie fiind publicată, joi seară, în Monitorul Oficial.

Premierul Florin Cîţu a declarat la declanşarea scandalului privind documentul prin care susţinătorilor săi le sunt date indicaţii privind strategia de comunicare în campania internă ar fi apărut dintr-un „exces de zel” al unui colaborator, iar cei care susţin că documentul e real, cum e cazul lui Ludovic Orban, să vină cu probe.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite