Primul mesaj de susţinere a lui Nicolae Ciucă la şefia PNL. Primarul Constanţei: „Premierul României trebuie să fie şi preşedintele Partidului Naţional Liberal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Primăria Constanţa
FOTO: Primăria Constanţa

Primarul liberal al Constanţei, Vergil Chiţac, a declarat pentru stiripesurse.ro că îl susţine pe prim-ministrul Nicolae Ciucă la şefia Partidului Naţional Liberal, după ce în interiorul formaţiunii s-a format o revoltă împotriva actualului lider de partid, Florin Cîţu.

Vergil Chiţac şi-a nuanţat susţinerea pentru Nicolae Ciucă precizând că premierul ţării trebuie să fie şi preşedintele partidului.

„Rămân consecvent în crezul că premierul României trebuie să fie şi preşedintele Partidului Naţional Liberal. Nu este momentul acum pentru o criză de leadership. Premierul trebuie să conducă activitatea guvernamentală, întărit de legitimitatea pe care numai funcţia de preşedinte al unui partid puternic i-o poate da”, a declarat primarul Constanţei, Vergil Chiţac, potrivit sursei citate.

Primarul liberal a făcut referire şi la rezultatele sondajelor recente, care arată susţinerea românilor pentru premierul Ciucă. 

„Premierul Nicolae Ciucă este privit cu încredere de peste 30% dintre români. Sunt cifre pe care atât eu, cât şi o însemnată parte din partid, le interpretăm ca un semnal clar pentru direcţia în care ar trebui să se îndrepte PNL. (...) Suntem într-un climat instabil, cu război la graniţă, cu ameninţări constante la securitatea energetică a României. Românii simt că au nevoie de mai multă siguranţă şi certitudine. Semnalul pe care PNL îl transmite prin susţinerea lui Nicolae Ciucă la conducerea partidului este unul de încredere, de stabilitate şi, de ce nu, de forţă”, a mai punctat Chiţac. 

Declaraţia lui Vergil Chiţac vine în contextul în care Partidul Naţional Liberal se confruntă cu o revoltă internă.  Peste jumătate din preşedinţii de organizaţii judeţene PNL, prim-vicepreşedinţii şi mai mulţi vicepreşedinţi au decis să îi ceară lui Florin Cîţu să plece de la şefia partidului, nemulţumiţi de activitatea acestuia. 

Surse liberale au declarat pentru „Adevărul” că aripa anti-Cîţu a decis convocarea unei şedinţe a Biroului Executiv vineri, de la ora 14.00, pentru a discuta despre un eventual Congres Extraordinar al PNL, după ce Florin Cîţu a refuzat să plece de la vârful partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite