Preşedintele Klaus Iohannis dezminte orice implicare în desemnarea lui Marian Munteanu ca pretendent PNL la Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Marian Munteanu. Mediafax
Foto: Marian Munteanu. Mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis nu a propus, nu a susţinut şi nu a impus conducerii PNL candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Generală, transmite Administraţia Prezidenţială. Totodată, Monica Macovei a criticat alegerea PNL.

"Preşedintele României, Klaus Iohannis nu a propus, nu a susţinut şi nu a impus conducerii PNL candidatura domnului Marian Munteanu. Drept urmare, nu este implicat în niciun fel în această nominalizare. Decizia susţinerii domnului Munteanu aparţine exclusiv conducerii PNL în urma evaluărilor interne”, a precizat, vineri, Administraţia Prezidenţială.

Precizarea vine după ce au exista speculaţii că preşedintele Iohannis a girat propunerea făcută de liberali după retragerea lui Ludovic Orban.

Macovei: ”Marian Munteanu, un anti-european care visează la perioada legionară”

Preşedintele Partidului M10, Monica Macovei, l-a catalogat, vineri, la Bistriţa, pe Marian Munteanu, candidatul PNL la Primăria Capitalei, ca fiind un anti-european, anti-american care visează la perioada legionară.

"După două nominalizări eşuate la Bucureşti (...), a apărut a treia nominalizare, care ne-a luat respiraţia tuturor oamenilor cu logică şi care vor ca România să meargă înainte, să facă acel salt istoric de care are nevoie pentru a ajunge la nivelul statelor cu vechi democraţii. L-au propus pe Marian Munteanu, care este un anti-european, un anti-american, care încă mai visează la perioada legionară şi este urmărit de principiile legionare şi care vine dintr-un trecut construit tenebros împreună cu Virgil Măgureanu", a spus liderul M10, Monica Macovei, citată de agerpres.

Aceasta a mai subliniat că această nominalizare este una penibilă şi jignitoare pentru electorat.

"Este o nominalizare care este penibilă, jignitoare pentru noi, pentru electorat, pentru cei din Bucureşti şi care arată clar că este un blat între PSD şi PNL. PNL, practic, dă pe tavă Primăria Capitalei PSD-ului. Să sperăm că oamenii se vor trezi sau s-au trezit deja şi vor ieşi la vot, chiar şi cei dezamăgiţi de politică, ca să voteze partidele noi şi curate, să voteze oameni competenţi şi profesionişti", a mai spus liderul M10.

Marian Munteanu s-a înscris, vineri, în Partidul Naţional Liberal, urmând să participe din partea PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite