Kelemen Hunor, „atacat“, la Cluj, de protestatari: „Astfel de oameni nu ne reprezintă. (...) Probabil vor candida în Teleorman“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a fost ţinta protestatarilor, joi seară, pe Aeroportul „Avram Iancu“ Cluj, unde i s-a reproşat susţinerea manifestată faţă de PSD în ceea ce priveşte modificarea Codului Penal. În acelaşi avion s-au aflat si trei deputaţi PSD şi ALDE, care au fost sursa scandalului.

Clujenii i-au întâmpinat pe deputaţii Horia Nasra şi Cristina Burciu (PSD) şi Steluţa Cătăniciu (ALDE) cu bannere şi cu scandări. Parlamentarii nu şi-au făcut apariţia la poarta de sosiri, astfel că liderul UDMR a fost cel tras la răspundere pentru susţinerea modificărilor Codului Penal. 

UDMR a susţinut că nu este de acord cu noul proiect legislativ, în mod special cu prevederile abuzului în serviciu. Cu toate acestea, membrii partidului s-au abţinut în momentul votului. Însă această decizie a fost considerată de mulţi drept un complot cu coaliţia PSD-ALDE. 

Protestatarii nemulţumiţi au reclamat că se simt nereprezentaţi de cei aleşi, motiv pentru care au ales să îi aştepte pe deputaţi la aeroport şi să se facă auziţi. Considerăm că astfel de oameni nu ne reprezintă şi nu ştiu cum vor mai călca printre oamenii integri în Cluj. Probabil vor candida în Teleorman. Faptul că ne-au evitat arată foarte clar că cei trei parlamentari ai PSD şi ALDE au conştiinţa încărcată, ştiind că au făcut greşit ceea ce au făcut. Ce parlamentari şi-ar evita cetăţenii pe care îi reprezintă fără să îi poartă privi în ochi”, a declarat o protestatară, conform Mediafax. 

Modificările la Codul penal, criticate intens de Opoziţie, stradă şi Comisia Europeană, au trecut miercuri, 4 iulie, de Senat cu ajutorul UDMR, iar de Camera Deputaţilor cu sprijinul decisiv al minorităţilor naţionale. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite