Gabriela Firea: În proiectul de buget pentru 2017 am inclus încă patru cămine pentru vârstnici şi zece spălătorii sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea, primar general FOTO Eduard Enea FOTO Adevărul
Gabriela Firea, primar general FOTO Eduard Enea FOTO Adevărul

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a declarat, marţi, că proiectul de buget al Bucureştilor pentru anul viitor include construirea a patru cămine de bătrâni şi a zece spălătorii sociale, fiind discutată cu primarii de sector şi posibilitatea construirii a noi cantine sociale.

Gabriela Firea a spus că infrastructura serviciilor sociale din Bucureşti este încă deficitară. ”În Capitală, din nefericire, sunt doar patru cămine de persoane în vârstă, există o cerere foarte mare, există liste de aşteptare. În proiectul de anul viitor am propus înfiinţarea a încă patru centre pentru seniori. De asemenea, la nivelul Capitalei există doar două spălătorii sociale. Este foarte puţin (...) În bugetul de anul viitor am cuprins mult mai multe, este nevoie de minim încă 10. În ceea ce priveşte cantinele sociale, există şase în acest moment. Sunt foarte aglomerate şi, din discuţiile purtate săptămânal cu primarii de sectoare, acest număr trebuie să fie crescut”, a declarat Firea în cadrul evenimentului "Serviciile sociale, obiectiv comun al administraţiei publice bucureştene şi al Programului de guvernare al PSD".

Firea a menţionat că a fost crescută alocaţia pentru cantinele sociale şi creşe cu 30% şi intenţionează să construiască, în colaborare cu primăriile de sector, locuinţe sociale pentru tineri. În plus, municipalitatea intenţionează să instituie o bursă de 500 de lei pentru studenţii care locuiesc la un senior şi ajută acea persoană sau un student care ajută o familie care are nevoie de meditaţii şi care nu-şi permite plata acestora.

”În timpul campaniei pentru alegerile locale contracandidaţii noştri spuneau de fiecare dată, aproape că încercaseră să ne convingă şi pe unii dintre noi că, dacă bucureştenii vor vota la alegerile locale PSD la Primăria Generală şi la primăriile de sectoare, în Bucureşti va fi rău. S-a văzut că nu s-a întâmplat aşa. În Bucureşti a domnit haosul un an de zile cu un primar PNL şi îndemnul «să nu votaţi PSD că va fi rău» a fost contrazis de realitate, pentru că în cinci luni de zile atât eu cât şi colegii mei am realizat mult mai multe decât am promis că vom face într-un an”, a mai spus Firea.

PoliticăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite