Cioloş: E foarte important să facem din ce în ce mai puţină justiţie la televizor şi din ce în ce mai multă justiţie în tribunale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul Dacian Cioloş. FOTO gov.ro
Prim-ministrul Dacian Cioloş. FOTO gov.ro

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, că este foarte important ca justiţia să fie făcută mai puţin la televizor şi din ce în ce mai mult în tribunale.

„Probabil că în România se vorbeşte mai mult de corupţie şi de anticorupţie decât în altă parte. Aproape cinci ani, lucrând la Bruxelles şi având contact cu toate statele membre, pot să spun că România nu este nici cea mai cinstită, dar nici cea mai coruptă ţară din UE şi nici nu cred că e important să ne uităm peste gardul vecinului. Important este ca noi, acasă, cu onestitate, să recunoaştem atunci când avem probleme, inclusiv de corupţie, şi să tratăm aceste probleme de la rădăcină. Corupţia e legată şi de o stare de spirit şi de o atitudini faţă de lucruri, faţă de fapte şi de decizii pe care le luăm, a declarat Dacian Cioloş, într-un interviu pentru Digi24.

Liderul de la Palatul Victoria a punctat şi faptul că justiţia nu trebuie transformată într-o armă şi că trebuie făcută mai mult în tribunale decât la televizor.

„Eu cred că lucrurile au progresat foarte bine în aceşti ultimi ani. E important, în continuare, să nu transformăm justiţia într-o armă cu care să lupte unii împotriva celorlalţi. E important ca legile să fie bine făcute pentru ca justiţia să poată să ia decizii bune şi decizii clare, care să nu fie interpretate, şi cred că e foarte important să facem din ce în ce mai puţină justiţie la televizor şi din ce în ce mai multă justiţie în tribunale“, a completat Dacian Cioloş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite