Câţi primari ar putea pierde UDMR dacă alegerile vor avea loc în două tururi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor, liderul UDMR FOTO Mediafax
Kelemen Hunor, liderul UDMR FOTO Mediafax

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) ar putea pierde între 15 şi 20 la sută dintre primarii pe care formaţiunea îi are în prezent, în cazul în alegerii primarilor în două tururi de scrutin, arată calculele făcute de partid şi prezentate sâmbătă în şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali care a avut loc la Cluj.

UDMR se opune cu fermitate schimbării legii electorale şi introducerii celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarilor, întrucât aceasta nu ar fi în interesul formaţiunii politice,care ar pierde până la 20 dintre primari.

„UDMR nu se va alia cu Partidul Social Democrat, dar va colabora cu toţi cei care sunt împotriva introducerii alegerii primarilor în două tururi. Vom vota moţiunea de cenzură împotriva acestui Guvern, care nu a reuşit să-şi respecte promisiunea şi se pregăteşte să modifice legea electorală prin asumarea răspunderii. Prin introducerea alegerii primarilor în două tururi putem pierde până la 15-20 la sută dintre primarii noştri, ceea ce nu este în interesul comunităţii noastre”, au transmis oficialii UDMR sâmbătă, după şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali reuniţi la Cluj.

În cadrul şedinţei, UDMR şi-a asumat de asemenea strângerea a 200.000-220.000 de semnături pentru susţinerea iniţiativei cetăţeneşti  privind „protecţia regiunilor naţionale, al cărei scop este ca Uniunea Europeană să acorde o atenţie specială Ţinutului Secuiesc şi regiunilor similare, şi să sprijine convergenţa economică a acestora” anunţă oficialii formaţiunii maghiare.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite