Buşoi: Bucureştiul creşte în ritmul Berlinului, dar este administrat precum Las Fierbinţi, de către o administraţie năucă şi incapabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat, joi, că Primăria Capitalei şi primarul Gabriela Firea condamnă „Bucureştiul la subdezvoltare“, cu toate oraşul creşte în ritmul Berlinului, dar e slab administrat.

„În condiţiile în care Bucureştiul are nevoie disperată de investiţii în dezvoltarea infrastructurii şi pentru decongestionarea traficului, faptul că administraţia nu a fost în stare să cheltuiască mai mult de 8% din banii bugetaţi la 6 luni pentru dezvoltare, înseamnă că administraţia PSD-Firea condamnă Bucureştiul la subdezvoltare. Dacă execuţia bugetară pentru dezvoltare este vraişte, execuţia la cheltuielile pentru cultură, recreere şi religie este de 81,75% . Din 419.656.000 RON alocaţi trimestrelor 1 şi 2, administraţia PSD-Firea a cheltuit 343.062.000 RON. În plus, administraţia PSD-Firea discută la rectificare alocarea pentru bisericile din Bucureşti a peste 63 de milioane de lei“, susţine europarlamentarul Cristian Buşoi. 

„Faptul că Bucureştiul este condamnat la subdezvoltare nu este o metaforă, ci realitatea administrativă disfuncţională a oraşului, care se reflectă în viaţa de zi cu zi a bucureştenilor:  sute de ore pe an irosite în trafic, infrastructură ciuruită şi insuficientă, poluare, mizerie, mijloace de transport în comun aglomerate şi supraîncălzite, reţea de termoficare ciuruită, care explodează la tot pasul. Într-un oraş ca Bucureştiul care se dezvoltă într-un ritm comparabil cu orice capitală europeană modernă – regiunea Bucureşti-Ilfov a trecut peste media UE privind PIB/ul pe cap de locuitor , ajungând regiunea Berlinului – faptul că administraţia cheltuieşte mai puţin de o zecime din bugetul pentru dezvoltare înseamnă incapacitate administrativă şi duce la subdezvoltare“, a completat liderul PNL Bucureşti. 

Eurodeputatul consideră că Bucureştiul se dezvoltă ca Berlinul, dar e administrat ca un sat. „Bucureştiul creşte în ritmul Berlinului, dar este administrat precum Las Fierbinţi de către o administraţie năucă şi incapabilă, de politruci, care nu au nici vreun plan şi nici pricepere. Dezvoltarea infrastructurii şi decongestionarea traficului, cele mai importante propuneri electorale pe care administraţia PSD-Firea le-a făcut în campania electorală, sunt cele mai mari rateuri ale administraţiei PSD-Firea, fapt dovedit de execuţia bugetară.”, susţine şeful liberalilor bucureşteni“, a mai afirmat Buşoi.   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite