Bănicioiu: Birourile Permanente au primit solicitarea lui Ponta de a reuni Parlamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chestorul Camerei, deputatul PSD Nicolae Bănicioiu, a declarat, joi, că solicitarea premierului Victor Ponta privind reuniunea Parlamentului pentru a pune în acord legislaţia referitoare la referendum cu observaţiile CCR îşi urmează cursul firesc, fiind distribuită Birourilor Permanente.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, ce se întâmplă cu solicitarea premierului Ponta privind reunirea Parlamentului pentru a pune în acord legislaţia referitoare la referendum cu observaţiile Curţii Constituţionale, Bănicioiu a precizat că aceasta va fi distribuită Birourilor Permanente.

„Premierul a cerut celor doi preşedinţi de Cameră şi înţeleg că această solicitare urmează cursul firesc, adică, ajungând la preşedinţi, probabil va fi distribuită Birourilor Permanente. Nu am alte detalii", a spus Bănicioiu.

El a menţionat că parlamentarii USL au primit, înainte de această solicitare a premierului, imboldul de a fi mobilizaţi şi de a nu părăsi ţara sau Capitala, el precizând că, dacă o sesiune extraordinară a Parlamentului va fi convocată, aleşii USL nu vor absenta.
Curtea Constituţională a decis, marţi, că legea prin care s-au făcut modificări la articolul 10 din Legea referendumului este constituţională, în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Premierul Victor Ponta a anunţat, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că a trimis preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare în care propune convocarea unei sesiuni extraordinare în care să coreleze toate textele de legi privind referendunul cu decizia Curţii Constituţionale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite