Amendamentele care ar fi putut distruge zonele cu cladiri de patrimoniu, eliminate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hala Matache
Hala Matache

Deputaţii PSD Antonella Marinescu şi Eduard Martin au revenit asupra propunerilor de modificare asupra Legii urbanismului şi au eliminat majoritatea amendamentelor considerate nocive pentru oraş, conform Hotnews.ro.

Senatorul PSD Eduar Martin a propus acum ca investititorii privaţi care doresc să construiască în Zonele protejate (n.r. unde se află clădiri vechi, importante din punct de vedere urbanistic) să nu poată modifica indicatorii urbanistici cu mai mult de 20%. Dacă se doreşte o modificare mai mare, aceasta poate fi facută doar la iniţiativa autorităţii publice.

Iniţial, cei doi deputaţi au propus modificarea nelimitată a indicatorilor urbanistici, în tot oraşul, la iniţiativa privată, ceea ce ar fi dus la distrugerea zonelor cu clădiri vechi ale oraşului, unde investitorii puteau cere, practic, să construiască orice.

De asemenea, Eduard Martin a declarat că a reintrodus avizul Ministerului Dezvoltării pentru planurile urbanistice care se fac pe coasta Mării Negre şi în staţiunile turistice. Acesta a declarat că avizul MDRT a fost scos din greşeală din text.

"Planurile Urbanistice Zonale vor fi aprobate de Consiliul local, însă numai cu avizul Ministerului Dezvoltării şi a celorlalte ministere de resort", a spus Martin.

În plus, a fost reintrodusă obligaţia autorităţilor locale de a reactualiza Planurile Urbanistice Generale la 10 ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite