O boală necunoscută afectează urşii din SUA şi îi transformă în animale prietenoase VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puii de urs sunt afectaţi de un virus necunoscut Foto Unsplash.com
Puii de urs sunt afectaţi de un virus necunoscut Foto Unsplash.com

O afecţiune care nu a putut fi încă denumită îi face pe puii de urs din Statelel Unite ale Americii să fie foarte prietenoşi cu oamenii, având un comportament asemănător câinilor. Primele cazuri au fost depistate în anul 2014, iar numărul lor este într-o creştere continuă.

Maladia ar fi cauzat[ de un virus şi afectează urşii din California şi Nevada, pe care îi face să îşi piardă frica de oameni şi să caute să se apropie cât mai mult de ei. O astfel de întâmplare a fost surprinsă de un bărbat în apropiere de Lacul Tahoe, când un pui de urs s-a urcat pe placa de snowboard, fără să arate că i-ar fi teamă de oameni.

Afecţiunea, despre care medicii veterinari cred că este o formă de encefalită, este însă fatală şi a fost comparată cu „virusul zombie” care afectează căprioarele, acestea având un comportament agresiv şi necoordonat, conform Digi24.

Deşi boala încă nu a afectat multe exemplare, numărul cazurilor în creştere îi îngrijorează pe cei de la Departamentul pentru peşti şi animale sălbatice din California (CDFW). Cel puţin patru cazuri au fost depistate în acest stat american în ultimul an.

În luna februarie a acestui an, specialiştii CDFW au intervenit în cazul unui pui de urs prea mic care se plimba prin oraş şi avea un „comportament asemănător câinilor”. Animalul nu avea o stare foarte bună.

Momentan, nu este cunoscută cauza acestei afecţiuni. Urşii infectaţi au fost analizaţi şi cu toate că au fost depistate anumite virusuri în corpul lor, niciunul nu cauzează encefalita.

„În acest moment nu ştim ce cauzează encefalita şi nu ştim care sunt riscurile pe care le-ar putea cauza altor animale”, a spus Brandon Munk, medic veterinar.

Veterinarii nu pot deocamdată să facă o legătură între această boală şi „virusul zombie” de la căprioare sau dacă această afecţiune reprezintă vreun pericol pentru oameni sau alte animale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite