Surprize în LC: Inter, executată de puştii Barcelonei, ratează optimile. Răzvan Marin a căzut cu Ajax de pe locul 1 în grupă, în Europa League

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ansu Fati a devenit, marţi seară, cel mai tânăr marcator din istoria Ligii Campionilor, aducând victoria Barcelonei în faţa lui Inter Milano, trimiţând-o, totodată, pe echipa lui Antonio Conte în Europa League.
Ansu Fati a devenit, marţi seară, cel mai tânăr marcator din istoria Ligii Campionilor, aducând victoria Barcelonei în faţa lui Inter Milano, trimiţând-o, totodată, pe echipa lui Antonio Conte în Europa League.

Surprize de proporţii, marţi, în Liga Campionilor! Inter Milano a ratat calificarea în optimi, învinsă pe teren propriu de o garnitură B a Barcelonei, cu goluri marcate de un debutant şi de un un puşti de doar 17 ani, devenit cel mai tânăr marcator din istoria competiţiei. De asemenea, Ajax, echipa lui Răzvan Marin, aflată pe primul loc în Grupa H înaintea ultimei runde, cu 10 puncte, a pierdut trenul pentru optimi, cedând la limită cu Valencia.

Grupele de la E la H şi-au disputat ultimele partide, marţi, conturând lista echipelor calificate în optimile Ligii Campionilor. Liverpool, Napoli, Barcelona, Dortmund, Leipzig, Lyon, Valencia şi Chelsea sunt echipele care avansează pe tabloul eliminatoriu în cea mai importantă competiţie intercluburi din fotbal din aceste grupe.

Salzburg, Inter Milano, Benfica Lisabona şi Ajax Amsterdam s-au calificat, de pe locurile 3 din aceste grupe, în şaisprezecimile Europa League.

În acest moment, se cunosc 14 dintre cele 16 echipe calificate în optimile Ligii Campionilor, urmând ca ultimele meciuri din faza Grupelor de la A la D să decidă, miercuri, alte două echipe care vor face parte din urne la tragerea la sorţi de luni, 16 decembrie, de la Nyon. Mai sunt deja calificate în optimile Champions League: PSG, Real Madrid, Bayern Munchen, Juventus, Manchester City şi Tottenham.

Inter Milano nu iese din „Grupa Morţii“ - Grupa F, cu Barcelona şi Dortmund. Stanciu, integralist

Barcelona a învins-o pe Inter cu rezervele, deşi nu a avut o miză reală, marţi. Sigură de primul loc în grupă indiferent de rezultatul de la Milano, „Barca“ l-a lăsat pe Messi în afara lotului, iar pe Busquets şi portarul titular Ter Stegen - pe bancă, în contextul în care, peste o săptămână va juca El Clasico - împotriva lui Real Madrid, în La Liga.

Echipa lui Valverde a deschis scorul prin Carles Perez (21 ani), debutant în Liga Campionilor. Inter a avut o reacţie de echipă mare, egalând chiar înainte de pauză, în minutul 44, prin Lukaku, însă cu două goluri anulate în repriza a doua pe motiv de ofsaid şi nenumărate ocazii ratate, italienii şi-au pierdut din încredere şi au încasat golul care a pus practic punct speranţelor lor pentru optimi, în minutul 87, de la excepţionalul Ansu Fati, devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii Campionilor, la 17 ani şi 40 de zile.

Cu Nicolae Stanciu titular, Slavia Praga nu a reuşit să scoată măcar un egal la Dortmund, chiar dacă a pus probleme pe toată durata partidei. Lider detaşat în campionatul Cehiei, Slavia a depăşit şocul primirii unui gol în minutul zece, a egalat prin Soucek - în minutul 43, însă nu a putut repeta isprava în repriza secundă, unde Borussia a marcat din nou prima (minutul 61), cu toate că nemţii au jucat ultimul sfert de oră în inferioritate numerică. În dreptul echipei lui Stanciu s-au adunat ratări incredibile, însă tabela a îngheţat la scorul de 2-1 pentru Borussia Dortmund, care a terminat astfel înaintea Inter-ului lui Antonio Conte.

Grupa H: Ajax, de pe locul 1 în grupă la startul rundei, în trenuleţul consolării către Europa League

Ajax, aflată pe primul loc în Grupa H înaintea ultimei runde, cu 10 puncte, a ratat optimile Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă de Valencia, la limită, cu 1-0. Răzvan Marin a fost lăsat pe bancă de antrenorul olandez Ten Hag.

Succesul Valenciei s-a cumulat cu victoria lui Chelsea, care a dominat-o pe Lille încă din startul partidei de pe Stamford Bridge, echipa londoneză reuşind să deschidă scorul în minutul 19, printr-un gol cu călcâiul al lui Tammy Abraham şi dublându-şi apoi avantajul prin lovitura de cap a lui Azpilicueta, în minutul 35. În finalul reprizei secunde, Chelsea a reuşit să suprime revenirea celor de la Lille, impunându-se în cele din urmă cu 2-1.

Astfel, Valencia a câştigat Grupa H, Chelsea a avansat în optimi de pe locul doi, iar Ajax Amsterdam se pregăteşte pentru a juca mai departe în Europa League.

Grupa E: Liverpool şi Napoli s-au calificat în tandem

Deţinătoarea trofeului, Liverpool, a suferit o repriză, din cauza ratărilor pe bandă rulantă, în faţa lui Salzburg. Scorul înregistrat în paralel, în Italia, cu Napoli deschizând scorul încă din minutul 3, lăsa loc pentru un scenariu dramatic pentru "Cormorani", care ar fi ratat ieşirea din grupe în cazul în care ar fi pierdut în faţa austriecilor. Echipa lui Jurgen Klopp a tranşat însă duelul în două minute în repriza a doua, prin golurile lui Keita şi Salah ('57 şi '58), care au stabilit şi scorul final în partidă.

Napoli s-a impus la pas, 4-0, în faţa lui Genk, echipa românului Ianis Hagi, introdus în teren în minutul 72. Italienii, aflaţi pentru moment în afara poziţiilor calificante în cupele europene pentru sezonul viitor în Serie A, au deschis scorul încă din minutul 3, Arkadiusz Milik devenind al optulea jucător care înscrie un hat-trick în faza grupelor în acest sezon al Ligii Campionilor. Napoli a închis tabela cu două goluri marcate din penalty.

Grupa G: Leipzig şi Lyon au făcut meci egal şi s-au calificat în optimile Ligii Campionilor

 

Cu o evoluţie modestă în Ligue 1, unde ocupă locul 7, Lyon a revenit de la 0-2 pentru a smulge un egal în meciul cu Leipzig. Victoria Benficăi în faţa lui Zenit, după mai bine de o jumătate de oră de joc în superioritate numerică, le-a trimis mai departe pe Leipzig şi Lyon, iar pe ruşi - în Europa League.

Rezultatele complete de marţi, 10 decembrie, în ultima etapă (a şasea) a grupelor Ligii Campionilor:

GRUPA E

Napoli - Genk 4-0

Milik '3, '26, '38 (pen), Mertens '75 (pen)

Salzburg - Liverpool 0-2

Keita '57, Salah '58

GRUPA F

Inter - Barcelona 1-2

 Lukaku '44 / Perez '23, Fati '87

Dortmund - Slavia Praga 2-1

Sancho '10, Brandt '61 / Soucek '43

Dortmund a jucat în 10 din minutul 77, după eliminarea lui Weigl

GRUPA G

Lyon - Leipzig 2-2

Aouar '50, Depay '82 / Forsberg '9 (pen), Werner '33 (pen)

Benfica - Zenit 3-0
Cervi '47, Pizzi '58 (pen), Azmoun '79 (autogol)
Zenit a jucat în zece din minutul 56, după eliminarea lui Santos

GRUPA H

Chelsea - Lille 2-1

Abraham '19, Azpilicueta '35 / Remy '78

Ajax - Valencia 0-1

Rodrigo '24

Gabriel a fost eliminat de la Valencia în minutul 90+3

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite