Sud-africanii măsoară prin GPS cât aleargă rugbyştii Springboks

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinătoare a titlului mondial la rugby, Africa de Sud a pus la punct un sistem avangardist de pregătire. Cu ajutorul GPS-ului, preparatorii fizici află câţi kilometri aleargă fiecare component al naţionalei la un antrenament.

De asemenea, se poate cunoaşte şi viteza de deplasare a rugbyştilor. Graţie unui sistem care foloseşte GPS-ul, Neels Liebel, preparatorul fizic al selecţionatei Springboks, a putut să compare rezultatele obţinute de sud-africani cu cele ale europenilor. Iar concluzia a fost că rugby-ul jucat în emisfera Nordică este mai lent decât cel din Sud.

De fapt, studiul s-a bazat pe faptul că cinci dintre componenţii selecţionatei Springboks sunt legitimaţi la cluburi din Europa: Joe van Niekerk (Toulon), François Steyn (Racing-Métro), CJ Van der Linde (Leinster), BJ Botha (Ulster) şi Butch James (Bath). "Am analizat datele şi am observat că intensitatea în regim de viteză de joc este de două ori mai mare la un jucător ce evoluează în Super 14 decât la cei din străinătate. La aceştia din urmă e nevoie de patru-cinci săptămâni pentru a-i aduce la nivelul fizic al celorlalţi. Nu este vorba despre o problemă de pregătire. Jocul de rugby este diferit în Nord, unde sunt multe rucks", a declarat Liebel.

Constatarea nu este nouă. În iunie, când Africa de Sud a învins (34-31) Ţara Galilor, antrenorul Peter de Villiers a spus că jucătorii sud-africani din emisfera Nordică, îndeosebi Francois Steyn, au regresat în joc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite