Sorana Cîrstea trăieşte un vis la Melbourne: De când nu mai învinsese o jucătoare de Top 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana

Cîrstea (68 WTA) a reuşit un rezultat magnific, în turul II de la Australian Open, trecând de Petra Kvitova (8 WTA), scor 6-4, 1-6, 6-1.

E pentru prima dată după patru ani, când Sorana atinge turul III la Australian Open. 

Ultima dată, a realizat această performanţă în 2017, când a avansat chiar până în optimi, acesta fiind rezultatul ei cel mai bun la Melbourne, în 13 participări. Acum, în turul III, Cîrstea va întâlni o altă jucătoare din Cehia, urmând să joace, vineri, cu Marketa Vondrousova (20 WTA). Cele două se vor duela, în premieră, în circuitul WTA.

Potrivit statisticilor furnizate de Digi Sport, victoria obţinută de Sorana în meciul cu Kvitova e prima pentru ea, în faţa unei adversare de Top 10 WTA, după nouă ani. Ultima dată când Cîrstea câştiga în faţa unei jucătoare din elita tenisului feminin se întâmpla în 2012, tot la Australian Open. Atunci, în turul I, românca a trecut de Samantha Stosur, aflată pe locul 5 WTA, scor 7-6, 6-3. În acel an, parcursul Soranei la Melbourne s-a încheiat în turul III, după o înfrângere cu Sara Errani: 7-6, 0-6, 2-6.

Revenind la victoria de acum cu Kvitova, ea a fost gustată din plin de jucătoare de 30 de ani. „Am făcut un meci perfect! Sunt încântată! Ştiam că pot câştiga. Sunt bucuroasă că, după o carantină de două săptămâni, pot să joc foarte bine, în continuare. E o surpriză şi pentru mine. Acum, sper să mă recuperez din punct de vedere fizic, pentru că sunt epuizată, după un meci de două ore, pe căldură“, a spus Cîrstea.

Din nefericire pentru mine, n-am putut să profit de şansele pe care le-am avut să câştig primul set. Cred că acolo a fost cheia meciului. Ea a câştigat, a avut o zi foarte bună, a jucat excelent. Petra Kvitova finalistă la Australian Open 2019  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite