Simone Tempestini s-a impus în Raliul Argeşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipajul Simone Tempestini / Sergiu Itu a câştigat Raliul Argeşului pentru al doilea an consecutiv, reuşind să se impună în cinc dintre cele şase probe speciale ale rundei care a deschis Campionatul Naţional de Raliuri Betano.

La primul lor raliu cu Skoda Fabia R5, reprezentanţii Napoca Rally Academy au încheiat cei 104,6 kilometri de probe speciale în 55 de minute şi 34 de secunde. Graţie acestui succes, FRAS şi Betano le-au oferit un cec în valoare de 1.000 de euro, sumă pe care o va primi fiecare câştigător de etapă din acest sezon.

Locul secund la open în Raliului Argeşului a fost completat de echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5). La 01:13,8 în urma lui Simone, Gîrtofan s-a declarat mulţumit de rezultat, performanţa din Argeş reprezentând podiumul cu numărul 13 pentru echipajul condus de dublul campion naţional absolut.

Revenit după aproape două decenii pe asfaltul din Argeş, Alexandru Piţigoi a ratat poziţia a doua chiar pe ultima probă specială, când a fost mai lent cu 8,9 secunde decât Gîrtofan. Pe un Porsche 911 GT3 CUP, Piţigoi, avându-l în dreapta pe Anton Avram, a încheiat Raliul Argeşului cu un timp total de 56:55,0.

Pe lângă primul său podium open după 12 ani de pauză la raliuri, pilotul bucureştean rămâne şi cu bucuria din prima parte a zilei de duminică, atunci când a „bătut” Transfăgărăşanul. Acesta a încheiat cei 15,1 kilometri de pe PS5 în 7:02,70, fiind mai rapid cu 7,1 secunde decât Tempestini şi cu 11,6 secunde în faţa lui Gîrtofan.

Deoarece Piţigoi este la Clasa N12, care nu contează în clasamentul general FIA, Vali Porcişteanu, care a avut al patrulea timp al raliului, este pe 3 după această primă etapă, cu un total de 29 de puncte acumulate. Favoritul publicului argeşean, Porcişteanu a fost de asemenea o surpriză de ultim moment pe lista de înscrieri. Campionul naţional absolut din 2011 a concurat la această ediţie pe un Mitsubishi Lancer Evo 9, cu care a şi câştigat clasa RC2N.

În Top 10 Open al Raliului Argeşului 2020 s-au mai clasat echipajele Cristi Dolofan/Petre Tobă (Peugeot 208 R5), Bogdan Năstase/Delia Năstase (Mitsubishi Lancer Evo 9), Mihai Manole/Marc Banca (Renault Clio R3), Adi Iliescu/Rareş Badea (Mitsubishi Lancer Evo 7), Enis Arif/Carmen Poenaru (Skoda Fabia R5).

A doua etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Betano este Raliul Perla Harghitei, care va fi o rundă comună Braşov-Harghita, în perioada 17-18 iulie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite