Scandal în gimnastică. Mama unei sportive acuză: „Fata mea a fost lăsată în bătaia sorţii. Trebuie pile, bani?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Factorii de decizie din gimnastica românească au decis componenţa lotului olimpic, care va ataca în luna aprilie calificarea la competiţia găzduită de Rio de Janeiro. Din lotul de 17 sportive s-a renunţat definitiv la două sportive, alte cinci au fost trimise la Deva, respectiv două junioare au venit la Izvorani.

Printre cele trimise la Deva se numără şi campioana europeană la bârnă din 2015, Andreea Muntean. Mama unei alte gimnaste, Asiana Peng, i-a acuzat în termeni duri pe federali, prin intermediul ziarului ProSport. "Trebuie pile, trebuie bani? Valoarea copilului meu a fost identificată de mulţi oameni din gimnastică. Nadia Comăneci i-a subliniat calităţile şi a motivat-o în 2013, iar Gina Gogean a inventat-o. Asiana este produsul Ginei Gogean, a muncit conştiincios pentru a ajunge la această valoare, dar acum e călcată în picioare! Adela Popa (n.r. - antrenor la lot) este atât selecţioner, cât şi antrenor. Ea a fost promovată după doar trei ani, dar nu a învăţat la sărituri pe nimeni, nimic. Nicio fată nu a progresat! Larisa Iordache se exprimă foarte bine la acest aparat pentru că ea este produsul altor antrenori", e de părere Silvana Peng.

„Adela Popa este un antrenor profesionist, ca toţi antrenorii pe care noi îi avem. Vă spun eu ceva: doamna Peng şi Adela Popa au fost prietene odată, acum nu ştiu ce se întâmplă între ele. Uitaţi-vă şi la alte sportive! Andreea Muntean a plecat şi ea din acest lot. Şi e campioană europeană la bârnă. Dacă nu se mai învârte!? Sunt anumite stopuri în carieră peste care nu poţi trece. Noi nu avem timp de mângâiat pe cap în acest momente. Dar, repet, nu este un capăt de lume...Ele nu au fost aruncate la o ladă de gunoi. Sunt anumite momente când realizăm faptul că în unele etape ale carierei nu se poate mai mult. Pe ele ne vom baza în perspectiva Jocurilor Olimpice din 2020”, a replicat preşedintele FRG, Adrian Stoica.

CELE 2 SPORTIVE LA CARE S-A RENUNŢAT

Paula Tudorache
Ioana Nicoară

CELE 5 SPORTIVE CARE AU FOST TRIMISE LA DEVA

Andreea Muntean
Asiana Peng
Ştefania Stănilă
Ştefania Orzu
Cristina Vrabie

CELE 12 SPORTIVE RĂMASE ÎN CURSA PENTRU JO 2016

Larisa Iordache
Catălina Ponor
Diana Bulimar
Andreea Iridon
Laura Jurca
Anda Butuc
Andreea Ciurusniuc
Ana Maria Ocolişan
Denisa Stanciu
Dora Vulcan
Maria Holbură
Silvia Zarzu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite