Românii au dominat competiţia internaţională de schi alpin Poiana Braşov SES CUP 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
schi

Sportivii din ţara noastră  au obţinut opt medalii la concursul  organizat în Poiana Braşov, în perioada 15-19 martie, şi care a aliniat la start aproape 60 de schiori din Liban, Lituania, Bulgaria, Bosnia-Herţegovina, Slovacia, Ungaria si România.

Ştefănescu Alexandru Ştefan a câştigat ambele curse, respectiv Slalom Uriaş şi Slalom, în timp ce Diana Andreea Renţea s-a clasat pe primul loc la Slalom Uriaş, iar Maria Ioana Cosntantin la proba de Slalom. 

Competiţia din acest an a pus provocări neaşteptate pe umerii organizatorilor care, dacă la început, s-au confruntat cu lipsa zăpezii şi au mutat cursa programată iniţial în luna februarie, în martie, acum au fost nevoiţi să amâne două zile de cursă pe fondul vremii nefavorabile. „Am amânat două zile de cursă. Am început luni, pe 15 martie în forţă, dar cu zăpadă puţină. Ştiam de avertizarea meteo despre  aceste ninsori abundente, însă nu ne-am aşteptat la aşa ceva. Ce s-a întâmplat în Masivul Postăvaru, în partea superioară, unde s-au aşternut aproape 2 m de zăpadă proaspătă, nu s-a mai întâmplat de mulţi ani în Poiana Braşov” , a spus Dan Ghiţă, preşedintele Comitetului de Organizare al FIS SES CUP.  

Poiana Brasov SES Cup a fost atribuită Asociaţiei de Turism Poiana Braşov de către Federaţia Internaţională de Schi cu sprijinul Federaţiei Române de Schi Biatlon, datorită capacităţilor sale organizatorice, precum şi infrastructurii competiţionale de un înalt nivel pusă la  dispoziţie în ultimele sezoane. 

Rezultatele FIS SES Cup 2021 

La proba Slalom Uriaş bărbaţi, primul loc a fost ocupat de România prin Ştefănescu Alexandru Ştefan, cu un timp total de 1:40.39, în timp ce la o diferenţă de 0.85, pe al doilea loc s-a clasat Ungaria, reprezentată prin PaL Krisztian. Locul al treilea a revenit Lituaniei, prin Zaveckas Rokas, cu un timp de 1:42.14.

La proba de Slalom Uriaş femei, primele trei locuri au fost ocupate de România. Pe primul loc s-a clasat Diana Andreea Renţea, cu un timp total de 1:43.57, urmată de Maria Ioana Constantin, la o diferenţă de 0.49 secunde cu 1:44.06, iar podiumul a fost continuat de Leona Isabelle Trifu care a înregistrat un timp de 1:44.71.

La proba de Slalom, bărbaţi, pe primul loc s-a clasat România, prin Ştefănescu Alexandru Ştefan cu un timp de 1:32.48. La o diferenţă de 0.33 secunde, al doilea loc a revenit tot României, prin Danciu Raul cu 1:32.81. De asemenea, al treilea loc a revenit Lituaniei, reprezentată de Zaveckas Rokas, cu 1:33.86. 

La proba de Slalom femei pe primul loc s-a clasat România prin Maria Ioana Constantin, cu un timp total de 1:34.34. La o diferenţă de 0.51 secunde, al doilea loc a fost ocupat tot de România, prin Iulia Petruţa Benga, cu 1:34.85, pentru ca pe al treilea loc să se situeze Lituania prin Anna Jazmin Kiss, cu 1:36.64

Se fac investiţii masive în Poiana Braşov

Organizarea acestor concursuri internaţionale, acreditate de FIS, reprezintă o confirmare a faptului că Poiana Braşov poate găzdui competiţii de anvergură în viitor, care se datorează în primul rând investiţiilor semnificative făcute în modernizarea domeniului schiabil. În 2011–2012 staţiunea a beneficiat de un program guvernamental de dezvoltare a infrastructurii de schi pe direcţiile de extindere a domeniului de circa 80 de hectare, cu o lungime cumulată a pârtiilor de 24 de kilometri acoperiţi integral de zăpadă artificială. Valoarea investiţiei s-a ridicat la 33 de milioane de euro. De altfel, preocuparea pentru dezvoltarea infrastructurii din Poiana Braşov  a continuat si în 2018 prin deschiderea unei parcări multietajate în Poiana Mică - investiţie cu fonduri europene în valoare de aproximativ 20 milioane lei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite