România, mare cu cei mici: Am bătut Liechtenstein şi visăm la Mondiale. Clasamentul grupei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Stanciu
Nicolae Stanciu

După un succes, la Reykjavik, cu Islanda (0-2), naţională care venea după un şir de rezultate catastrofale, având opt înfrângeri în 11 partide, tricolorii lui Rădoi au făcut instrucţie şi cu echipa aflată pe locul 189 din 210, în clasamentul FIFA.

Conştient şi el că meciul cu Liechtenstein e o simplă formalitate, adevăratul test din luna septembrie fiind cel cu Macedonia de Nord, selecţionerul Mirel Rădoi (40 de ani) a schimbat masiv echipa, faţă de partida de joi, cu Islanda.

Astfel, în primul „11“ au rămas doar portarul Niţă, fundaşul Nedelcearu şi mijlocaşul Nicolae Stanciu. În rest, au ieşit Camora, Chiricheş, Raţiu, Cicâldău, Nedelcu, Sorescu, Alibec (accidentat) şi Man. Drept urmare, primul „11“ al României a arătat aşa:

Niţă - Toşca, Rus, Nedelcearu, Manea - Olaru, R. Marin, Stanciu - Ianis Hagi, Markovici, Cordea.

Pe „Arena Naţională“, unde distanţarea s-a respectat la sânge, nu de frica îmbolnăvirii, ci pentru că adversara a fost total neatractivă, aproape 10.000 de oameni au asistat la o deschidere rapidă a scorului. Toşca, cu un şut splendid, a înscris primul său gol la naţională (11), iar Manea a majorat scorul din pasa lui Ianis Hagi cu o lovitură de cap: 2-0 (18).

S-a terminat 2-0, o victorie aşteptată de toată lumea, care va trebui să fie confirmată de încă una, miercuri, cu Macedonia de Nord, în deplasare.

VEZI REZUMATUL MECIULUI

CITEŞTE ŞI:

România, moment superb în memoria lui Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru: „Arena Naţională“ a vibrat de emoţii VIDEO

11 înfrângeri, 2 victorii şi 2 remize are Liechtenstein, în ultimele 15 meciuri. Cele două partide câştigate au fost cu Luxemburg (2-1) într-un amical şi cu San Marino (2-0) în Liga Naţiunilor.  

Islanda a jucat pentru noi

Poate un rezultat la fel de important pentru România a fost cel de la Reykjavik. Unde Islanda, cu şansele de calificare la Mondialul din 2022 aproape compromise, a smuls un punct în partida cu Macedonia de Nord. Iar asta după ce oaspeţii au condus cu 2-0 după reuşitele semnate de Velkovski (11) şi Alioski (54). 

După un gol anulat de VAR pentru islandezi, în minutul 64, a început revenirea lor neaşteptată. Pentru că Bjarnason (78) şi Gudjohnsen (84) au înscris, împiedicând o echipă care se afla în faţa noastră în clasamentul grupei.

Tocmai de aceea, confruntarea de miercuri, de la Skopje, devine cu atât mai importantă pentru tricolori, o victorie fiind esenţială pentru îmbunătăţirea şanselor de calificare la Mondialul din 2022.

Armenia, primul eşec, după cinci meciuri

În fine, în al treilea meci al grupei J, la Stuttgart, Germania, la al doilea meci cu selecţionerul Hansi Flick, a pus capăt invincibilităţii Armeniei în această serie. Nemţii au făcut o demonstraţie de forţă, învingând, fără emoţii, scor 6-0 (4-0 la pauză).

Grupa J, etapa a 5-a

Islanda - Macedonia de Nord 2-2

România - Liechtenstein 2-0

Germania - Armenia 6-0

Clasament

1. Germania 5 4 0 1 13-2 12

2. Armenia 5 3 1 1 6-8 10

3. România 5 3 0 2 9-6 9

4. Macedonia de Nord 5 2 2 1 11-6 8

5. Islanda 5 1 1 3 6-10 4

6. Liechtenstein 5 0 0 5 1-14 0

*Se califică direct la turneul final câştigătoarea din fiecare grupă. Ocupantele locurilor secunde, zece la număr, alături de două naţionale venite din Liga Naţiunilor, vor merge la baraj. Aceste 12 echipe se vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile pentru Europa la CM 2022.

Programul tricolorilor în grupa J

*8 septembrie: Macedonia de Nord – România, ora 21.45 – Tose Proeski Arena (Skopje)

*8 octombrie: Germania – România

*11 octombrie: România – Armenia

*11 noiembrie: România – Islanda

*14 noiembrie: Liechtenstein – România

Toate partidele vor fi live pe Pro TV şi Radio România Actualităţi.

Lotul României

*PORTARI: Aioani (Farul), Fl. Niţă (Sparta Praga), Vlad (FCSB);

*FUNDAŞI: Camora (CFR Cluj), Chiricheş (Sassuolo), Ghiţă (Farul), Manea (CFR Cluj), Nedelcearu (Crotone), Raţiu (Huesca), Rus (Fehervar), Toşca (Gaziantep);

*MIJLOCAŞI: Cicâldău (Galatasaray), Cordea (FCSB), I. Hagi (Rangers), Man (Parma), M. Marin (Pisa), R. Marin (Cagliari), Nedelcu (Fortuna Dusseldorf), Olaru (FCSB), Sorescu (Dinamo), Stanciu (Slavia Praga)

*ATACANT:  Markovici (CS U Craiova).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite