Roland Garros: Nadal îl întâlneşte pe "omul record" în primul tur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionii antitre de la Roland Garros, Rafael Nadal şi Francesca Schiavone vor juca în primul tur cu americanii care au câştigat două meciuri împreună la dublu combinat anul trecut.

Cap de serie numărul 1, Nadal are ca obiectiv anul acesta să îi egaleze recordul lui Bjorn Borg, care a câştigat şase titluri de Mare Şlem pe zgură. El îl va întâlni pe John Isner, jucător de tenis care a rămas în istorie datorită faptului că a jucat cel mai lung meci din istoria tenisului. "Pe zgura de la Roland Garros mă simt ca acasa, nu am niciun fel de amintire neplăcută", a mărturisit spaniolul.

Schiavone va juca în compania jucătoarei din SUA, Melanie Oudin. Ea piedut în sezonul trecut singurul meci pe care l-a disputat la simplu la acest turneu.

Favoritul numărul doi al turneului şi preferatul publicului, Novak Djokovic, îl va întâlni în primul act pe olandezul Thiemo de Bakker. Sârbul ar putea să îl întâlnească în cel de-al doilea tur pe Victor Hănescu, iar dacă va trece de român, el ar putea să joace cu câştigătorul din 2010, Juan Martin del Potro din Argentina sau Ivo Karlovic din Croaţia, iar mai departe cu Richard Gasquet sau Thomaz Bellucci în turnul al patrulea.

Un alt meci extrem de spectaculos din primul tur este cel dintre Roger Federer, cap de serie numărul 3, şi spaniolul Feliciano Lopez. Eleveţianul conduce la întâlnirile directe cu un zdrobitor 8-0.

Kim Clijsters se află prima oară la Roland Garros din 2006. Prima sa adversară este Anastasiya Yakimova din Belarus, în timp ce favorita turneului Coroline Wozniacki o va întâlni pe veterana turneului, japoneza Date-Krumm.

Interesant este faptul ca anul acesta este primul din istoria turneului când nicio jucătoare din Statele Unite ale Americii nu este cap de serie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite