Rezultatele de sâmbătă la CM de handbal feminin - România joacă duminică al doilea meci

Rezultatele de sâmbătă la CM de handbal feminin - România joacă duminică al doilea meci

Opt partide s-au disputat sâmbătă, în grupele preliminare ale Campionatului Mondial de handbal feminin, din Spania. Naţionala României va disputa, duminică, a doua partidă în grupa C, cu Kazakhstan.

Rezultatele înregistrate în partidele de sâmbătă sunt: Slovacia - Germania 22-36 şi Ungaria - Cehia 32-29 (grupa E), Coreea de Sud - Tunisia 31-29 şi Congo - Danemarca 18-33 (F), Paraguay - Croaţia 16-38 şi Japonia - Brazilia 25-29 (G) şi Austria - Argentina 29-31 şi China - Spania 18-33 (H).
 
Naţionala României a bifat o primă victorie în grupa C, 39-11 cu Iran, şi va întâlni duminică reprezentativa Kazakhstan. Programul partidelor din grupa C: 5 decembrie - România - Kazakhstan, Norvegia - Iran; 7 decembrie - Kazakhstan - Iran, Norvegia - România.
 
32 de echipe naţionale se află la start, iar primele trei clasate din grupele preliminare se vor califica în grupele principale, cu meciuri programate între 8-13 decembrie. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.
 
Finalele pentru medalii sunt programate în 19 decembrie.
 
IHF a impus prin procolul sanitar vaccinarea anti-Covid 19 a tuturor participanţilor la competiţia din Spania.
 
La CM din Spania, România este reprezentată şi de arbitrele Cristina Năstase - Simona Stancu.
 
Echipa României bifează a 25-a participare la Mondiale, fiind în continuare singura reprezentativă care a participat la toate ediţiile.
 
La ultima ediţie a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 12. Podiumul ediţiei din 2019 a fost ocupat, în ordine, de Olanda, Spania şi Rusia.
 
România are în palmaresul CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările