Real, meci de coşmar, calificare de vis: Chelsea a zguduit Madridul într-o partidă explozivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karim Benzema, eroul Realului, încă o dată
Karim Benzema, eroul Realului, încă o dată

Pe „Santiago Bernabeu“, returul sferturilor Ligii Campionilor a oferit o confruntare splendidă. În care, în minutul 75, tabela arăta un incredibil 3-0 pentru Chelsea!

Probabil că atunci când a bătut Chelsea, în tur, la Londra, scor 3-1, Real Madrid s-a văzut cu sacii în căruţă, înaintea returului de pe „Santiago Bernabeu“. Mai ales că formaţia din Premier League traversează o perioadă critică, cu Roman Abramovici gonit din fruntea clubului, cu surse tot mai limitate de finanţare şi cu un viitor incert.

Doar că Real a uitat de un amănunt: Chelsea a câştigat Liga Campionilor, în sezonul trecut. Mai mult, în ciuda problemelor actuale, la această grupare evoluează, totuşi, nişte fotbalişti de clasă mondială. În fine, oricând o echipă intră pe teren relaxată, neconectată la miza meciului, avem de-a face cu reţeta dezastrului. Iar Real a jucat cu adevărat dezastruos, timp de 75 de minute, marţi seară!

De fapt, a fost nevoie de 51 de minute pentru ca trupa pregătită de Carlo Ancelotti să irosească avantajul din tur. Mount (15) şi Rüdiger (51) au ridicat scorul la un incredibil 2-0 pentru Chelsea, egalând rezultatul, la general. Iar între minutele 75 şi 80, Real era chiar în afara Ligii Campionilor! Pentru că Werner a punctat pentru 3-0. La acest scor, portarul Thibaut Courtois a avut o intervenţie fabuloasă, după o lovitură de cap pe care scria 4-0 Chelsea!

Nu s-a făcut însă 4-0, ci 3-1, după ce Rodrygo a trezit un Real, în stare de şoc. Şi cum nu s-a mai marcat până la finalul timpului regulamentar, au urmat prelungirile. Un deznodământ, oricum, şocant la care puţini s-ar fi gândit, când arbitrul Szymon Marciniak a fluierat startul returului.

Benzema! Cine altcineva?

Salvată din ghearele eliminării, după o prestaţie, per ansamblu, jenantă, în timpul regulamentar, Real a profitat din plin din şansa ivită. Iar în prelungiri, Karim Benzema (34 de ani), atacantul care face cel mai bun sezon al carierei, a adus calificarea „galacticilor“ cu un gol înscris în minutul 96.

S-a terminat 3-2 pentru Chelsea în retur, dar 5-4, la general, pentru Real Madrid. Iar spaniolii îşi continuă parcursul în competiţia în care sunt capabili de nişte meciuri cu adevărat remarcabile, dovadă şi cele 13 trofee din vitrina clubului.

CITEŞTE ŞI:

Bayern, dezastru la Munchen: Nemţii, afară din Liga Campionilor după o catastrofă fotbalistică

2017-2018 e ultima stagiune în care Real Madrid a câştigat Liga Campionilor.  

Liga Campionilor, sferturi, retur

Marţi

Bayern Munchen - Villarreal 1-1 (0-1 în tur)

Real Madrid - Chelsea 2-3 (3-1 în tur)

Miercuri, ora 22.00

Atletico Madrid - Manchester City (0-1 în tur)

Liverpool - Benfica (3-1 în tur)

Tabloul semifinalelor

*27 aprilie: Man. City / Atletico - Real Madrid

*4 mai: Real Madrid - Man. City / Atletico

*27 aprilie: Benfica / Liverpool - Villarreal

*4 mai: Villarreal - Benfica / Livepool

Finala Ligii Campionilor se va juca pe „Stade de France“, la Paris, la data de 28 mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite