Poate candida Ionuţ Lupescu la şefia FRF? Juristul federaţiei clarifică situaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii FRF au făcut tot posibilul în ultimele luni să schimbe statutul federaţiei, astfel încât pretedenţii la poziţia de preşedinte să îndeplinească anumite condiţii. Schimbarea statututui nu se poate face însă până la alegerile din 18 aprilie, iar oficialii FRF admit că Ionuţ Lupescu poate intra în cursă.

”Sunt surprins de turnura luată de aceste lucruri. Era normal ca Federaţia să meargă în Instanţă pentru a-şi apăra drepturile, dar această situaţie nu va schimba nimic desfăşurarea alegerilor. Statutul care este în vigoare, din 2014, este cel luat în calcul pentru actualele alegeri.

Nu se pune problema în a se încerca limitarea numărului de candidaţi. Chiar dacă, să zicem, noul statut va intra în vigoare, din punctul meu de vedere nu cred că există vreo posibilitate ca domnul Lupescu să nu poată candida. Dorinţa Federaţiei nu este aceea de a bloca pe cineva să candideze”, a declarat Adrian Stângaciu, juristul FRF.

La Adunarea Generală din 2017, actuala conducere a Federaţiei a schimbat un punct din regulament astfel: "Un candidat poate participa la alegeri doar dacă a îndeplinit un rol activ în cadrul fotbalului asociaţie (ca jucător sau ca oficial în cadrul FRF/LPF/AJF/AMFB sau structuri sportive) pentru cel puţin 2 ani în ultimii 5 ani anteriori datei la care este propus ca şi candidat". O lege cu dedicaţie pentru Lupescu s-a spus, acesta activând în ultimii şase ani la UEFA. 

 MTS i-a refuzat propunerile la acel moment, iar FRF a mers in instanţă şi a câştigat procesul, primind ieri un aviz favorabil din partea Curţii de Apel Bucureşti. 

Acum, FRF e obligată să meargă la Tribunalul Bucureşti pentru a-şi aviza statutul, însă este greu de crezut că instanţa va da un verdict înainte de alegerile pentru preşedinţia FRF, programate pe 18 aprilie. În aceste condiţii, Ionuţ Lupescu are cale liberă spre candidatura la alegerile FRF. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite