Nadia deplânge prăbuşirea gimnasticii româneşti: Explicaţiile „Zeiţei de la Montreal“ după un nou eşec de proporţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între 1956 şi 2012, echipa feminină a avut 14 calificări la Jocurile Olimpice. Rezultatul? 12 clasări pe podium dintre care trei pe cea mai înaltă treaptă! Acum, astfel de rezultate sunt de domeniul SF-ului pentru românce!

Campionatele Mondiale de gimnastică, care sunt în derulare, începând de vineri la Stuttgart, au arătat, încă o dată, cât de jos a ajuns România în acest sport în care, în trecut, făcea legea şi impunea respect la nivel global. 

Sportivele pregătite de Nicolae Forminte au avut prestaţii extrem de slabe şi calificarea la JO 2020 e ca şi ratată. Iar asta după ce echipa feminină a absentat şi de la JO 2016, la Rio de Janeiro.

Cea mai avizată reacţie după rateul tricolorelor a venit din partea Nadiei Comăneci. Potrivit gsp.ro, „Zeiţa de la Montreal“ a explicat că eşecul de la Stuttgart nu e chiar unul surprinzător.

Ce a spus Nadia Comăneci?

*Nu cred că e o mare surpriză că România nu s-a calificat. Nu e prima dată când nu se califică. Surpriza e faptul că au ratat foarte mult. Şi nu ştiu exact de ce se întâmplă acest lucru. E greu să spun pentru că nu sunt acolo, în sală. Dacă aş fi o săptămână, două sau trei mi-aş da seama unde trebuie schimbat. Dar ceva trebuie schimbat. Este un semnal de alarmă pentru România. 

*Este un drum lung pentru ca gimnastica românească să ajungă unde a fost odată. Este greu de explicat în câteva cuvinte. Am rămas puţin în urmă, anumite lucruri sunt puţin expirate şi trebuie să facem un plan de lungă durată cu un buget frumos care trebuie oferit antrenorilor şi bazelor sportive care nu sunt foarte adaptate la ce este nevoie. 

*Când mergi în alte ţări poţi să observi acest lucru. Apoi este nevoie şi de răbdare. Deci un buget mai mare, o statistică diferită, o promovare diferită, o înţelegere diferită. Pentru ca în ziua de azi comunicarea cu noua generaţie este diferită faţă de cea de acum 20-30 de ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite