Mircea Rednic a salvat-o pe Mouscron de la retrogradare „la mustaţă“. Echipa lui Stanciu şi Chipciu e lider în Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate astrele s-au aliniat în favoarea lui Mircea Rednic în ultima etapă a sezonului regulat din Belgia. Echipa antrenată de român, Mouscron, a câştigat cu 2-0 meciul din deplasare cu Kortrijk, iar Westerlo a pierdut acasă.

Echipa Mouscron, antrenată de Mircea Rednic, s-a salvat de la retrogradarea în liga secundă din Belgia, după ce a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia Kortrijk. Ultima poziţie, care duce în liga a doua, a fost ocupată de Westerlo, cu 23 de puncte, care a fost învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, de RC Genk.

Ce au făcut ceilaţi români

Mjlocaşul Nicolae Stanciu a pasat decisiv la primul gol al echipei Anderlecht Bruxelles, care a învins, acasă, cu scorul de 3-0 (3-0), formaţia Beveren. Stanciu, care a jucat tot meciul, a pasat la reuşita lui Bruno, din minutul 3. Mijlocaşul Alexandru Chipciu a fost rezervă la Anderlecht Bruxelles. Celelalte goluri ale învingătorilor au fost marcate de Teodorczyk '36 şi Mbodji '41.

Echipa FC Bruges, cu atacantul Dorin Rotariu pe teren până în minutul 71, a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 2-2 (0-1), cu formaţia St. Trond. Golurile gazdelor au fost marcate de Vanaken '52 şi Claudemir '57, în timp ce pentru oaspeţi au înscris De Petter '37 şi Gerkens '84.

Formaţia Standard Liege, cu mijlocaşul Răzvan Marin pe teren până în minutul 77, a terminat la egalitate, acasă, scor 2-2 (0-1), cu echipa Oostende. Golurile gazdelor au fost marcate de Belfodil, în minutele 53 şi 83, al doilea din penalti, în timp ce pentru oaspeţi au înscris Bossaerts '13 şi Akpala '47.

Echipele Anderlecht Bruxelles (61 de puncte) şi FC Bruges (59 de puncte) au încheiat pe primele două locuri ale sezonului regulat. În play-off au mai acces formaţiile Waregem (54 de puncte), KAA Gent (50 de puncte), Oostende (50 de puncte) şi Charleroi (49 de puncte).

Formaţia Standard Liege a încheiat sezonul pe locul 9, cu 39 de puncte, şi va juca în barajul pentru cupele europene, scrie News.ro. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite