JO 2020 Tokyo, gimnastică: Mesajul COSR după drama trăită de Larisa Iordache. Imaginile spun totul FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Larisa Iordache. FOTO: Comitetul Olimpic şi Sportiv Român / Facebook
Larisa Iordache. FOTO: Comitetul Olimpic şi Sportiv Român / Facebook

Delegaţia României, aflată în Japonia, a fost zguduită de retragerea Larisei înaintea finalei de la bârnă. Iar asta pentru că sportiva de 25 de ani suferise enorm ca să concureze pentru medalia olimpică.

După trei ani de chin, în care s-a luptat cu accidentările şi, la un moment dat, revenirea ei în sala de concurs a fost amânată şi de COVID, Larisa Iordache a fost doborâtă, exact înaintea concursului olimpic, de o altă problemă medicală.

„Adevărul“ a scris aici despre cauza retragerii Larisei înaintea finalei de la bârnă. Din păcate, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a confirmat această veste proastă printr-o postare pe Facebook.

Ce a scris COSR?

Fără Larisa Iordache în finală olimpică! 

Problemele de la gleznă  o împiedică pe Larisa să  concureze azi. A încercat la încălzire câteva mişcări dar ea nu poate împinge în picior iar riscul unei accidentări e imens în aceste condiţii.

Toţi suntem lângă ea! Capul sus, Larisa! Ştim că în condiţii normale ai fi luptat, ai fi arătat cât de frumoasă e gimnastica ta. 

A stat doi ani pe tuşă şi a fost lovită şi de COVID-19

Drama trăită de Larisa Iordache la Tokyo e cu atât cu mai mare, cu cât ea şi-a dorit enorm să câştige medalia olimpică, la JO 2020. Şi a făcut mari sacrificii, în acest sens.

Între 2017 şi 2019, din cauza unei accidentări la tendonul lui Ahile, ea a fost nevoită să ia o pauză de la sportul de performanţă. Abia în 2019, Iordache s-a convins că s-a refăcut sută la sută şi şi-a anunţat intenţia de a reveni în sala de gimnastică. Din păcate, revenirea ei la un concurs, în octombrie 2020, a trebuit să fie amânată, după ce a fost diagnosticată cu COVID-19. 

Abia în noiembrie, românca a reuşit să concureze la Campionatele Naţionale, unde s-a clasat pe 4. Apoi, la Europenele de la Mersin (Turcia), în decembrie 2020, a cucerit patru medalii: argintul cu echipa României, două medalii de aur la bârnă şi la sol, plus un argint la sărituri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite