JO 2020 Tokyo, fotbal: CTP, devastator cu naţionala olimpică a României! Cum a catalogat echipa lui Rădoi

JO 2020 Tokyo, fotbal: CTP, devastator cu naţionala olimpică a României! Cum a catalogat echipa lui Rădoi

Cristian Tudor Popescu

România s-a calificat la turneul olimpic de fotbal, după o aşteptare de 57 de ani, Ce s-a întâmplat însă, astăzi, la Kashima, a risipit entuziasmul participării şi ne-a arătat cât de mult am decăzut.

Ştiri pe aceeaşi temă

România a primit o veritabilă corecţie fotbalistică, astăzi, la Kashima. Nu atât înfrângerea suferită în faţa Coreei de Sud (0-4) a durut, ci mai mult a deranjat modul în care au cedat jucătorii pregătiţi de Mirel Rădoi. Pentru că, având o echipă cârpită, fără mulţi oameni de bază, era clar că România porneşte cu şansa a doua, în faţa asiaticilor. Nimeni nu se aştepta însă la o replică atât de slabă a tricolorilor. 
 
Iar Cristian Tudor Popescu, care comentează fotbalul extrem de rar, a fost şi el indignat de ce a văzut la televizor. De aici şi postarea acidă pe care a avut-o pe contul său de Facebook.
 
Ce a scris Cristian Tudor Popescu?
 
O ciurdă speriată, vopsită în tricolor
 
Chiar dacă mi-am pus ceva speranţe în Mirel Rădoi, nu pot să n-o spun: aşa-zisa reprezentativă olimpică de fotbal a României, ajunsă la Tokyo, stârneşte mila. Acesta pare a fi sentimentul care i-a făcut pe coreeni să ne dea doar 4 goluri.
 
Nişte băieţi făcuţi grămadă, din care sare mingea ca din colţul mesei, neînstare să lege trei pase ca lumea, fugind ca să nu-i lovească balonul, un portar care o scapă din mâini printre picioare. Primitivism, rigiditate, orbecăială ziua-n amiaza mare. O neputinţă înghesuită pe jumătate de teren, căci de centru trec mai rar.
 
Nu înţeleg cum de nu-i crapă obrazul domnului Mirel Rădoi să arate, nouă şi lumii întregi, această ciurdă speriată, vopsită în tricolor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările