Haţegan, lăudat pentru că a rămas în picioare: „Doar nişte papagali au preluat moda cu îngenuncheatul!“

Haţegan, lăudat pentru că a rămas în picioare: „Doar nişte papagali au preluat moda cu îngenuncheatul!“

Delegat la meciul Italia - Ţara Galilor (1-0), găzduit de „Olimpico“ de la Roma, centralul de 40 de ani a stat drept, sfidând gestul care suţine mişcarea „Black Lives Matter“.

Ştiri pe aceeaşi temă

UEFA şi FIFA insistă că sportul trebuie să fie pur, fără manifestări care n-au legătură cu acest domeniu, însă, în ultima perioadă, senzaţia generală e că această politică e încălcată chiar de aceste foruri fotbalistice! Pentru că altfel nu prea s-ar explica de ce asistăm la gesturi ciudate, teatrale, dezaprobate inclusiv de suporterii aflaţi în tribune. 
 
Iar mişcarea „Black Lives Matter“ a început să stârnească tot mai multe episoade controversate în fotbal. După cele întâmplate la amicalul Anglia - România, despre care „Adevărul“ a scris aici, duminică seară, alţi trei români au fost în centrul atenţiei, deoarece au refuzat să stea în genunchi, înaintea partidei Italia - Ţara Galilor, aşa cum au procedat majoritatea fotbaliştilor. După cum „Adevărul“ a scris aici, doar brigada din România, formată din Ovidiu Haţegan, Radu Ghinguleac şi Sebastian Gheorgheau, plus patru jucători italieni au rămas în picioare!
 
Acest moment a născut, din nou, dezbateri, iar jurnalistul Dan Udrea (GSP, Telekom Sport) a luat legătura cu Adrian Porumboiu pentru a-i cere părerea vizavi de cum a procedat brigada condusă de Haţegan. Într-un interviu apărut pe gsp.ro, fostul mare arbitru l-a lăudat pe Haţegan pentru decizia sa de a rămâne în picioare.
 
Ce a spus Adrian Porumboiu?
 
*A rămas în picioare, aşa cum trebuie să fie tot timpul un arbitru. Arbitrul nu are voie niciodată, dar niciodată, să fie în genunchi. Haţegan a demonstrat o imensă personalitate. 
 
*Felicitări lui fiindcă a avut puterea să nu intre în această ipocrizie fără margini care domină lumea de la un capăt la celălalt! Bravo, Haţegan! 
 
*Să-l văd pe Ceferin (n.r. - preşedintele UEFA, Alekansder Ceferin) şi pe ceilalţi oficiali de la Nyon coborând din tribună, înainte de meci, după care să se pună în genunchi. I-aţi văzut făcând asta? Atunci cum ar putea ei să decidă să pedepsească pe cineva fiindcă a rămas în picioare? Ar fi culmea tupeului! N-am niciun motiv să-l laud pe Haţegan, ştiţi că m-am luat de atâtea ori de el, dar acest gest demonstrează că are personalitate, ceea ce pentru un arbitru e mare lucru!
 
*Imaginea cu un arbitru în genunchi nu e compatibilă cu ceea ce trebuie să însemne rolul lui! Un arbitru e ca un judecător. Dacă v-aţi afla într-o sală de judecată şi l-aţi vedea pe judecător în genunchi înainte de a începe procesul, cam ce impresie v-aţi face despre el şi cam ce impresie ar lăsa gestul său? 
 
*Chestiunea asta cu îngenuncheatul a devenit o modă. Au făcut unii ceva şi alţii, repede, ca nişte papagali, au urmat gesturile. Ce treabă avem noi în România cu rasismul? A, sunt americanii rasişti, s-au întâmplat acolo acele lucruri odioase? OK, atunci să îngenuncheze americanii, dar nu înţeleg de ce trebuie să o facă o lumea întreagă, care n-a fost şi nu e vinovată cu nimic în chestiunea rasismului. Haţegan n-a fost papagal şi nu s-a comportat ca unii care intră în trend doar că aşa dă bine!
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările