Haţegan, lăudat pentru că a rămas în picioare: „Doar nişte papagali au preluat moda cu îngenuncheatul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hategan

Delegat la meciul Italia - Ţara Galilor (1-0), găzduit de „Olimpico“ de la Roma, centralul de 40 de ani a stat drept, sfidând gestul care suţine mişcarea „Black Lives Matter“.

UEFA şi FIFA insistă că sportul trebuie să fie pur, fără manifestări care n-au legătură cu acest domeniu, însă, în ultima perioadă, senzaţia generală e că această politică e încălcată chiar de aceste foruri fotbalistice! Pentru că altfel nu prea s-ar explica de ce asistăm la gesturi ciudate, teatrale, dezaprobate inclusiv de suporterii aflaţi în tribune. 

Iar mişcarea „Black Lives Matter“ a început să stârnească tot mai multe episoade controversate în fotbal. După cele întâmplate la amicalul Anglia - România, despre care „Adevărul“ a scris aici, duminică seară, alţi trei români au fost în centrul atenţiei, deoarece au refuzat să stea în genunchi, înaintea partidei Italia - Ţara Galilor, aşa cum au procedat majoritatea fotbaliştilor. După cum „Adevărul“ a scris aici, doar brigada din România, formată din Ovidiu Haţegan, Radu Ghinguleac şi Sebastian Gheorgheau, plus patru jucători italieni au rămas în picioare!

Acest moment a născut, din nou, dezbateri, iar jurnalistul Dan Udrea (GSP, Telekom Sport) a luat legătura cu Adrian Porumboiu pentru a-i cere părerea vizavi de cum a procedat brigada condusă de Haţegan. Într-un interviu apărut pe gsp.ro, fostul mare arbitru l-a lăudat pe Haţegan pentru decizia sa de a rămâne în picioare.

Ce a spus Adrian Porumboiu?

*A rămas în picioare, aşa cum trebuie să fie tot timpul un arbitru. Arbitrul nu are voie niciodată, dar niciodată, să fie în genunchi. Haţegan a demonstrat o imensă personalitate. 

*Felicitări lui fiindcă a avut puterea să nu intre în această ipocrizie fără margini care domină lumea de la un capăt la celălalt! Bravo, Haţegan! 

*Să-l văd pe Ceferin (n.r. - preşedintele UEFA, Alekansder Ceferin) şi pe ceilalţi oficiali de la Nyon coborând din tribună, înainte de meci, după care să se pună în genunchi. I-aţi văzut făcând asta? Atunci cum ar putea ei să decidă să pedepsească pe cineva fiindcă a rămas în picioare? Ar fi culmea tupeului! N-am niciun motiv să-l laud pe Haţegan, ştiţi că m-am luat de atâtea ori de el, dar acest gest demonstrează că are personalitate, ceea ce pentru un arbitru e mare lucru!

*Imaginea cu un arbitru în genunchi nu e compatibilă cu ceea ce trebuie să însemne rolul lui! Un arbitru e ca un judecător. Dacă v-aţi afla într-o sală de judecată şi l-aţi vedea pe judecător în genunchi înainte de a începe procesul, cam ce impresie v-aţi face despre el şi cam ce impresie ar lăsa gestul său? 

*Chestiunea asta cu îngenuncheatul a devenit o modă. Au făcut unii ceva şi alţii, repede, ca nişte papagali, au urmat gesturile. Ce treabă avem noi în România cu rasismul? A, sunt americanii rasişti, s-au întâmplat acolo acele lucruri odioase? OK, atunci să îngenuncheze americanii, dar nu înţeleg de ce trebuie să o facă o lumea întreagă, care n-a fost şi nu e vinovată cu nimic în chestiunea rasismului. Haţegan n-a fost papagal şi nu s-a comportat ca unii care intră în trend doar că aşa dă bine!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite