Halep, premii de consolare: S-a ales cu o sumă uriaşă la US Open şi a urcat în ierarhia mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep (29 de ani, 13 WTA) a încheiat socotelile cu ultimul Grand Slam al anului, după o partidă în care a fost învinsă de Elina Svitolina (Ucraina, 26 de ani, 5 WTA).

Simona Halep a reuşit să lege patru partide la US Open, ceea ce e o performanţă, în condţiile în care, în ultimii ani, constănţeanca a avut mai mereu şederi scurte, la New York. Dacă ar fi învins astăzi, „Simo“ şi-a fi egalat performanţa din 2016, an în care a atins ultima dată sferturile, la US Open.

N-a fost să fie, iar asta pentru că, după cum „Adevărul“ a explicat aici, Halep a dat de o adversară, Elina Svitolina, în mare formă. Care a şi tranşat în favoarea ei toate momentele cheie ale meciului.

Premiul de consolare pentru Halep vine atât din punct de vedere sportiv, cât şi financiar. În primul rând, ea a abordat US Open de pe locul 13 în lume, iar acum, în clasamentul live, actualizat în timp real, se află pe 11.

Apoi, participând la US Open-ul care a pus la bătaie cele mai mari premii din istoria turneului, Simona s-a ales cu un cec în valoare de 265.000 de dolari pentru atingerea optimilor. Astfel, s-a mai apropiat de Maria Şarapova, în clasamentul all-time al banilor din tenisul feminin, care acum arată aşa la vârf:

1. Serena Williams - 94.518.971 de dolari

2. Venus Williams - 42.280.541 de dolari

3. Maria Şarapova - 38.777.962 de dolari

4. Simona Halep - 37.842.748 de dolari

5. Caroline Wozniacki - 35.233.415 de dolari

CITEŞTE ŞI:

Halep a făcut marele anunţ: Ce urmează pentru Simona după eliminarea de la US Open

Halep, primele explicaţii după eşecul de la US Open: Ce s-a întâmplat în duelul cu Svitolina

Halep, mesaje emoţionante pentru Patzaichin şi Caramitru: Simona i-a omagiat din New York

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite