Halep, accidentare explicată: Ce înseamnă o ruptură musculară şi cât durează refacerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
halep

Simona a anunţat că a suferit o ruptură musculară la gamba piciorului stâng. De acum, în funcţie de gravitatea accidentării, perioada de refacere poate varia de la 14 zile, la trei luni.

Simona va fi examinată, de mai multe ori, în acest weekend. Şi va afla gravitatea accidentării. Potrivit site-ului kinetic.ro, o clinică de recuperare medicală şi sportivă, ruptura musculară, afecţiunea de care suferă Halep, poate fi de trei tipuri:

*Gradul 1: ruptură cu caracter uşor, care afectează în proporţie foarte mică musculatura (sub 5%). În acest caz, afecţiunea e denumită leziune fibrilară (afectează puţine fibre musculare). Pacienţii se prezintă cu dureri localizate, crampe şi rigiditatea zonei afectate.

*Gradul 2: ruptură cu caracter mediu, care afectează musculatura în proporţie mai mare decât în cazul celor care se integrează în gradul 1. Totodată, musculatura afectată nu e în totalitate ruptă. Pacienţii se prezintă cu durere intensă, umflătură locală, învineţire, rigiditate şi crampe musculare.

*Gradul 3: ruptură severă cu musculatură implicată complet ruptă. În acest caz, pacienţii prezintă simptome precum durerea, imposibilitatea de a contracta muşchiul afectat, umflături. La examinare, muşchiul se observă proeminent.

E imposibil să se refacă total până la French Open

De acum, marea întrebare e în cât timp se va reface Simona Halep? Răspunsul poate veni, doar după ce vom afla gradul rupturii musculare de care suferă. 

„Perioada de vindecare a leziunilor musculare fibrilare şi fasciculare e de la 14 zile, până la 21 zile. Pentru ruptura musculară parţială e de la 4, până la 6 săptămâni, iar, în cazul rupturii musculare totale, de aproximativ 3 luni“, notează site-ul „Ce se întâmplă doctore?“.

Dacă ne luăm strict după imaginile de la Roma, în care Simona n-a mai putut face niciun pas, fiind cărată în afara terenului, din păcate, sunt şanse mari ca ruptura ei să fie de gradul 2 sau 3. Caz în care participarea ei la French Open (30 mai - 13 iunie) e compromisă.

Şi dacă mergem pe varianta cea mai fericită, în care Simona să fi suferit o ruptură de gradul I, care necesită două sau trei săptămâni de refacere, e clar că Halep nu va ajunge la Roland Garros - în cazul în care va forţa participarea! - în cea mai bună formă fizică.

Drama cea mai mare: Ratarea Jocurilor Olimpice

Accidentarea suferită de Halep a venit în cel mai prost moment al sezonului. Pe lângă faptul că îi pune în pericol participarea la French Open, această problemă, dacă va necesita trei luni de pauză, o va scoate pe „Simo“ şi de la Wimbledon (28 iunie - 11 iulie), dar şi de la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august). Ar fi un dezastru, pentru că, la Wimbledon, Simona e deţinătoarea trofeului, în timp ce deplasarea la Tokyo ar fi fost, probabil, ultima ei şansă de a prinde o ediţie a Jocurilor Olimpice. Halep a absentat de la JO 2016, la Rio de Janeiro, motivând că se teme de virusul Zika.

CITEŞTE ŞI:

Halep a făcut anunţul mult aşteptat: Cât de gravă e accidentarea suferită la Roma

De ce s-a „rupt“ Halep: Apare o nouă ipoteză pentru problemele Simonei din ultima perioadă

11 victorii, patru înfrângeri şi un abandon, cu Kerber, la Roma, a adunat Simona Halep, în primele cinci luni şi jumătate din 2021.  

Urmează trei evenimente mari

*French Open: 30 mai - 13 iunie

*Wimbledon: 28 iunie - 11 iulie

*Jocurile Olimpice: 23 iulie - 8 august

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite