Gigi Becali: „Sunt un găinar!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanţatorul roş-albaştrilor a recunoscut că este principalul vinovat pentru decăderea Stelei şi a promis schimbări radicale începând din sezonul viitor. Criticat în discuţii particulare de oamenii în care are cea mai mare încredere, Piţurcă şi Olăroiu, Becali a admis că a avut o politică managerială neinspirată.

A fost nevoie ca Steaua să iasă definitiv din lupta pentru titlu şi să bifeze al treilea sezon consecutiv fără niciun trofeu pentru ca Gigi Becali să se trezească la realitate. Cel puţin, la nivel declarativ! Ieri, latifundiarul şi-a făcut o autocritică fără precedent.

Mai citiţi şi:

Bănel, spre AS Roma? Presa italiană: "Ar putea veni la vară!"

Gigi Becali: „Ori iau titlul de două ori în patru ani, ori plec!“

"Sunt un găinar! Eu am stricat totul. E clar că eu am greşit dacă am ajuns pe locul cinci. Cum? Păi, cine l-a adus pe Stoichiţă, pe Bergodi? Eu! Ce urmează? Spovedanie, 12 jucători afară şi de la început, cărămidă, beton. Totul nou-nouţ. Mai rămân Nicoliţă, Emeghara, Tătăruşanu, Kapetanos, Stancu, Toja, Tănase. Uite şi Szekely, nu e mare sculă de fotbalist, dar dă impuls, răutate", a explicat patronul roş-albaştrilor.
„Ceasul", desfiinţat!

Surprinzător, Becali l-a scos de la inimă pe Ovidiu Petre, fotbalist pe care l-a poreclit „Ceasul" datorită preciziei sale pe teren: „Sunt supărat pe el. Vine şi-mi zice că pleacă, că să-i dau drumul. Stai că nu-ţi mai dau drumul şi te trimit şi la echipa a doua. Păi cum să-ţi dau drumul? Îţi baţi joc de toată echipa?!". Ovidiu Petre este dorit de arabi, având o ofertă de la Al-Nasr Riad. Gigi Becali a explicat şi de ce Basarab Panduru nu mai este văzut ca o variantă pentru banca tehnică a Stelei.

„Când a avut şansa, a refuzat, nu a vrut, acum nu o mai are. Panduru nu a fost doar manager sportiv, a fost şi antrenor secund, sfătuitor. De exemplu, ideea cu Tănase al doilea vârf cu Ceahlăul, când am pierdut, nu i-a apărţinut numai lui Stoi­chi­ţă! Iar ideile cu Tănase şi Toja rezervă nu cred că‑i aparţin numai lui Stoichiţă, cred că sunt şi consultări. Panduru va fi păstrat la club doar dacă îl vrea viitorul antrenor", a spus latifundiarul.

Stoichiţă, ironizat

Anunţul făcut de patronul Stelei, care a spus că Stoichiţă va fi schimbat după acest sezon, a făcut ca „Lippi" să-şi piardă orice urmă de autoritate la echipă. Elocvent este şi un dialog purtat cu jucătorii în vestiar, dezvăluit chiar de tehnician: „Le-am spus băieţilor că nu înţeleg resemnarea. Le-am zis: «Muriţi pentru Steaua!», iar ei mi-au răspuns să stau liniştit".

Cine poate antrena Steaua

- Victor Piţurcă - „Nu cere bani mulţi, el are pretenţii mari la jucători, la performanţă. Mi-a zis să nu mă iau de jucători şi să nu mă bag în alcătuirea echipei".
- Ionuţ Badea: „El a făcut echipe pe unde a fost. Are IQ-ul ridicat, e poliglot, e dornic de muncă."
- Mircea Rednic: „La el trebuie să te gândeşti şi dacă îl acceptă suporterii. Dar, e puţin probabil."
- Gheorghe Hagi: „E posibil să vină, din punctul meu de vedere. Dar dacă vine tot cu Zaharia şi Rada pe câte un milion de euro, iar dă chix."

Ce greşeli a făcut Becali

- A schimbat şase antrenori în ultimii trei ani.
- S-a băgat deseori în alcătuirea echipei, distrugând autoritatea tehnicienilor.
- A dat transferurile pe mâna unor oameni
ca „Mache" Ianuli şi Valeriu Argăseală, care au adus numai fotbalişti lipsiţi de valoare.
- Înainte de criză, a investit mult, dar fără cap.
- Şi-a criticat jucătorii după fiecare eşec.
- A băgat clubul într-un război fără precedent cu suporterii.

Cine a mai fost Gigi Becali

2005 - Mihai Viteazul
2006 - Războinicul Luminii, Ursul Carpatin, Elefantul
2008 - Rhett Butler (personajul din „Pe aripile vântului")
2009 - Şarpele Înţelept, Porumbelul cel Blând
2010 - Găinar

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite