Familia Gaddafi a dorit să sponsorizeze echipa McLaren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia Gaddafi a dorit să sponsorizeze echipa de Formula 1 britanică McLaren, la începutul anului 2010, a afirmat joi cotidianul britanic The Daily Mail pe ediţia online, lucru confirmat de gruparea britanică.

Potrivit Daily Mail, Alex Waters, fost pilot de Formula 3, a servit de intermediar între oficiul de turism libian, condus de Saif Gaddafi, fiul conducătorului libian, şi McLaren, în cadrul unui proiect de sponsorizare pe baza a 25 milioane de lire sterline (circa 28 milioane euro). Un simulator informatic al monopostului, acoperit de autocolante "Visit Libya" a fost realizat în acest scop, conform cotidianului. Dar discuţiile au eşuat când Saif Gaddafi s-a dezinteresat de proiect.

"McLaren a fost contactată de Alex Waters în ianuarie anul trecut. Waters ne-a întrebat dacă am fi interesaţi să întâlnim un consorţiu libian, cu scopul de a discuta despre un parteneriat comercial", a povestit McLaren, într-un răspuns scris pentru agenţia France Presse.

Daily Mail a scris şi de alte contacte între fiul lui Gaddafi şi tatăl lui Waters, pentru furnizarea de vehicule Supacat, aparatură militară de fabricaţie britanică, fără însă să fie semnat un contract.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite