Fabulos: Legendarul Garry Kasparov se implică în şahul românesc! Ce a postat pe Youtube VIDEO

Fabulos: Legendarul Garry Kasparov se implică în şahul românesc! Ce a postat pe Youtube VIDEO

Garry Kasparov

De ziua mondială a şahului, Garry Kasparov (58 de ani), o legendă vie a „sportului minţii“, recomandă o nouă conducere la Federaţia Română de Şah.

După ce a participat în iunie, la Bucureşti, la deschiderea circuitului internaţional de şah Grand Chess Tour 2021, Kasparov revine în spaţiul public românesc de Ziua Mondială a Şahului cu un clip în care anunţă că susţine tandemul Ardeleanu-Diaconescu la conducerea Federaţiei Române de Şah (FRS). Tot astăzi, Vlad Ardeleanu dă startul unei caravane a şahului care va include opriri în cinci mari oraşe din ţară şi întâlniri cu preşedinţii cluburilor de şah care vor vota în alegerile din 15 august pentru o nouă conducere a FRS.
 
„Şahul intră într-o nouă eră şi o nouă eră are nevoie de o conducere nouă. Sunt companii dornice să investească în şah, să atragă un public cât mai mare spre şah, să atragă şi alţi sponsori. România poate deveni unul dintre liderii şahului european şi mondial, dar pentru asta federaţia are nevoie de conducători care să susţină şahul, nu de oameni care să fie susţinuţi de şah, are nevoie de oameni care să ofere, nu să ia“,  spune în clipul respectiv  Kasparov, care începe prin a mărturisi că, mai ales în ultimii ani, îşi foloseşte timpul pentru a răsplăti acest minunat joc.
 
Tot din dorinţa de promova şi celebra acest joc, pe 13 decembrie 2019, Adunarea Generală a ONU adopta rezoluţia 74/22 prin care decreta data de 20 iulie „Ziua Mondială a Şahului“. 
 
Şahul permite „consolidarea educaţiei, a egalităţii de gen şi promovarea femeilor şi fetelor, precum şi cea a incluziunii, a toleranţei, înţelegerii şi respectului reciproc“, arată un.org, citat de Agerpres. ONU „invită toate statele membre, organisme ale Naţiunilor Unite şi alte organizaţii internaţionale şi regionale, sectorul privat şi societatea civilă, inclusiv ONG-uri, persoane fizice... să sărbătorească Ziua Mondială a Şahului“, se mai arată în textul rezoluţiei.
 
La rândul său, Garry Kasparov, unul dintre cei mai influenţi „ambasadori“ ai şahului, remarcă „schimbările miraculoase“ prin care trece jocul minţii: „Jucătorii din mediul online şi fani din diferite comunităţi aduc vechiul joc de şah în lumea modernă în care trăim. Toate acestea se întâmplă acum, iar România trebuie să fie un lider, nu un spectator al acestor schimbări. Sper să fiţi alături de mine şi să-i susţinem împreună pe Vlad Ardeleanu şi Andrei Diaconescu, doi oameni care doresc să-i ofere şahului mai mult“.
 
VEZI MESAJUL POSTAT DE GARRY KASPAROV
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările