Djokovici, prima apariţie oficială după scandalul din Australia: Urmează şi o conferinţă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Liderul ATP va participa, în această lună, la turneul de la Dubai (14-26 februarie). Până atunci, el a fost invitat la o întâlnire ultramediatizată.

Novak Djokovici (34 de ani, 1 ATP) le-a dat, astăzi, o palmă morală celor care l-au acuzat că şi-a falsificat rezultatul testului pentru COVID-19, înainte de a porni spre Australia, la începutul lunii ianuarie.

După cum „Adevărul“ a arătat aici, verificarea testelor sportivului de 34 de ani, atât de către procurori, cât şi de către Ministerul Sănătăţii din Serbia a dovedit că ele sunt autentice.

La câteva ore după publicarea rezultatelor anchetei, Nole a participat la o prima acţiune oficială, după acel fiasco de la Australian Open. Liderul mondial a fost primit de către preşedintele Serbiei, Aleksandr Vucici. Acesta a fost, în permanenţă, alături de campionul sârb, pe durata scandalului din Australia. Şi, inclusiv astăzi, şi-a manifestat aprecierea pentru Novak.

„Îţi mulţumesc că iubeşti atât de mult Serbia şi că faci atât de mult pentru ţară“, a spus şeful statului.

La rândul său, Nole i-a mulţumit lui Vucici pentru demersurile sale oficiale, cât timp Australia l-a plasat într-un centru de detenţie: „Dumneavoastră, în calitate de preşedinte al statului, nu aveaţi nicio obligaţie să oferiţi sprijinul pe care l-aţi oferit, dar vreau să ştiţi că personal simt o mare recunoştinţă pentru că m-aţi susţinut“.

Urmează o conferinţă legată de cele întâmplate, la Melbourne

După ce şi-a încheiat discuţia cu preşedintele ţării, Djokovici le-a spus ziariştilor prezenţi la această acţiune că, în curând, va organiza o conferinţă de presă, în care va lămuri şi cele întâmplate, la Melbourne, înainte de Australian Open 2022.

„Recunoştinţa mea faţă de poporul sârb devine din ce în ce mai puternică. După ce s-a întâmplat în Australia, ştiu că această conexiune va dura pentru totdeauna. Vă rog să aveţi răbdare, în 7-10 zile voi intra în mai multe detalii despre ce s-a întâmplat acolo“, a afirmat Djokovici.

Va putea juca, fără probleme, în Emirate

Pentru liderul ATP urmează primul turneu din 2022, cel de la Dubai, de categoria ATP 500. Aici, participarea lui Nole va fi una lipsită de probleme. Pentru simplul motiv că cine intră în Emirate are nevoie doar de un test PCR negativ, efectuat cu 48 de ore înainte. Dovada vaccinării nu e necesară pentru cei care călătoresc în Emirate.

VEZI IMAGINI DE LA ÎNTÂLNIREA LUI DJOKOVICI CU PREŞEDINTELE SERBIEI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite