Conducerea FR de Tenis vrea să discute cu jucătorii care cer revenirea lui Pavel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Federaţiei Române de Tenis i-a convocat la sediul FRT pe jucătorii echipei de Cupa Davis pentru a discuta măsurile necesare pentru îmbunătăţirea performanţelor, anunţul forului survenind la o zi după ce tenismenii au cerut reinstalarea în funcţie a căpitanului nejucător Andrei Pavel.

"Conducerea Federaţiei Române de Tenis va discuta cu jucătorii echipei de Cupa Davis, pentru a stabili o serie de măsuri necesare pentru îmbunătăţirea performanţelor şi optimizarea sistemului de pregătire a participării la cea mai importantă competiţie din tenisul mondial. Jucătorii echipei de Cupa Davis au fost convocaţi la sediul FRT, urmând ca opinia publică să fie informată în legatură cu concluziile acestei întâlniri", se arată în comunicatul FRT, dat publicităţii vineri.

Reprezentanţii federaţiei precizează că măsura demiterii căpitanilor echipelor de Cupa Davis şi Fed Cup, Andrei Pavel, respectiv Irina Spîrlea, a fost luată din cazua lipsei de implicare acestora în pregătirea sportivilor. "Măsura a fost luată pe fondul necesităţii unei mai susţinute şi continue implicări a căpitanilor de echipă în activitatea celor două echipe. Evaluările efectuate în cadrul Comitetului Director au evidenţiat faptul că rezultatele obţinute în competiţiile din ultima perioadă au fost afectate de implicarea scăzută şi lipsită de continuitate în pregătirea participării echipelor Romaniei în cele mai importante competiţii internaţionale, Cupa Davis şi Fed Cup. Comitetul Director a solicitat Colegiului Antrenorilor să facă propuneri pentru reocuparea posturilor până la data de 15.11.2011", notează comunicatul.

Ieri, componenţii echipei de Cupa Davis, Victor Hănescu, Horia Tecău, Victor Crivoi, Adrian Ungur şi Marius Copil, şi-au exprimat dezacordul faţă de demiterea căpitanului nejucător Andrei Pavel şi au cerut Federaţiei Române de Tenis să revină asupra deciziei. "În urma hotărârii Comitetului Director al Federaţiei Române de Tenis, respectiv a Ruxandrei Dragomir prin intermediul Comitetului Director, de a-l destitui pe Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României şi staful acestuia, noi, Victor Hănescu, Horia Tecău, Adrian Ungur, Marius Copil şi Victor Crivoi, ne manifestăm total dezamăgirea şi dezacordul faţă de această decizie şi de felul în care a fost luată", se arată într-o scrisoare deschisă semnată de cei cinci jucători.

Ei au ajuns la concluzia că destituirea lui Andrei Pavel constituie un act personal, nefiind bazat pe motive obiective, şi afirmă că nu au fost consultaţi de conducerea FR Tenis în această problemă. Cei cinci jucători solicită preşedintelui federaţiei, Ruxandra Dragomir, să revină asupra deciziei de demitere a lui Pavel şi menţionează că vor juca în continuare în echipa României dacă hotărârea va fi revocată.

"Întreaga echipă de Cupa Davis a României, observă, cu consternare, că motivele destituirii din funcţie a lui Andrei Pavel sunt mai degrabă subiective şi personale, nicidecum unele obiective, prin urmare demiterea în sine devine un act personal. Confirmăm că, de fiecare dată, la fiecare acţiune a echipei şi nu numai, atât căpitanul nejucător Andrei Pavel cât şi întreg staful echipei au fost alături de noi, depunând toate eforturile în a ne sprijini în turneele noastre şi în jocul pe care-l practicăm.(...) Nu am fost consultaţi niciodată de conducerea federaţiei cu referire la această hotărâre şi solicităm preşedintelui FRT, d-nei Ruxandra Dragomir, să revină asupra deciziei de demitere a lui Andrei Pavel! Noi, componenţii echipei de Cupa Davis a României, vom răspunde «prezent» la solicitările echipei pentru meciurile următoare în contextul revocării deciziei de demitere a căpitanului nostru", au precizat tenismenii.

Comitetul Director al Federaţiei Române de Tenis a hotărât, la 20 octombrie, ca posturile de căpitan al echipei de Cupa Davis, deţinut de Andrei Pavel, şi cel de căpitan al echipei de Fed Cup, care a fost ocupat de Irina Spârlea, să devină vacante.

În luna septembrie, echipa de Cupa Davis a României a pierdut barajul cu Cehia de menţinere în Grupa Mondială a Cupei Davis, fiind învinsă cu scorul de 5-0.

Totodată, echipa României a ratat, la începutul lunii februarie, calificarea în barajul pentru Grupa a doua Mondială din cadrul Cupei Federaţiei, după ce s-a clasat pe locul secund în Grupa D a diviziei a treia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite